Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Ekspressleveranse
    Ekspressleveranse
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp

CHRISTMAS CALENDAR: 50% hver dag! Se alle lukene her!

Dette er grunnen til at hyaluronsyre for håret en god ide

Du har sikkert brukt hyaluronsyre i ansiktet både en og to ganger, men visste du at denne klassiske hudpleieingrediensen også er gode nyheter for håret og hodebunnen? KICKS lærer deg alt om hyaluronsyre for hår og hodebunn!

Hva er egentlig hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er faktisk ikke en syre, men et stoff som allerede finnes naturlig i huden og i kroppen, der den blant annet har som oppgave å binde vann. Hyaluronsyre er nemlig en superhelt når vi snakker om tilføring av fuktighet, fordi dette lille molekylet kan binde nesten 1000 ganger sin egen vekt i vann. Hyaluronsyre fungerer også som et fuktighetsgivende og støtdempende smøremiddel mellom de elastiske fibrene i huden, som kroppens ledd, nerver, hår og øyne. Hyaluronsyre hjelper også huden å opprettholde en god fuktighetsbalanse, demper synligheten av rynker og fine linjer og bidrar til at sår heles raskere. For å nevn noe! Hvis det er for lite hyaluronsyre i huden, kan huden føles tørr og stram med redusert elastisitet. Et uttørket hår har ofte en grov og livløs følelse, mens en dehydrert hodebunn både kan klø og flasse.

Hvorfor skal jeg bruke hyaluronsyre i håret?

Akkurat som ansiktet og kroppen din har godt av en ekstra fuktboost, vil hår og hodebunn også ha det bedre når de ikke er tørre, slitte, flassende og ru. Du visste kanskje at hyaluronsyre gir huden fuktighet og bidrar også til at fukten blir værende, men visste du også at disse fine egenskapene også fungerer finfint for håret ditt? Det er faktisk slik at flere tradisjonelle hudpleieingredienser, ikke minst hyaluronsyre, kan være til like stor nytte for håret som for huden. Ikke bare gir hyaluronsyre håret fuktighet og demper krus, den bidrar også til å finne en god balanse mellom proteiner og lipider, en balanse som er viktig for et vakkert og velpleid hår.

Hyaluronsyre kan også ha en lett volumgivende effekt på håret, og en velgjørende og mykgjørende innvirkning på porøst hår. Hvis du vil ha et blankere og mykere hår som både føles og ser sunnere ut, er hyaluronsyre altså en ingrediens å se etter på hyllen med hårpleieprodukter.

 Hvorfor skal jeg bruke hyaluronsyre i hodebunnen?

Mange av oss er nøye med å smøre ansiktet regelmessig med fuktighetsgivende produkter, men er du like nøye med å ta vare på hodebunnen og håret? Kanskje ikke. Hvis du tenker litt på det, er huden i hodebunnen faktisk en forlengelse av huden i ansiktet ditt, og akkurat som ansiktet, føles den enda bedre hvis den tilføres fuktighet regelmessig. Hyaluronsyre bidrar til å gi hodebunnen fuktighet og motvirker at den blir tørr, stram og kløende. Hvis hodebunnen får nok fuktighet og er i balanse, kommer den til å fungere enda bedre, det vil resultere i et vakrere og mer velpleid hår.

Passer hyaluronsyre for alle hårtyper?

Ja, ekstra kjærlighet og omsorg i form av fuktighet er bra for alle hårtyper – spesielt når det er regelmessig. Hvis du har tørt og slitt hår, krusete hår eller sensitiv og kløende hodebunn, er hårpleieprodukter beriket med hyaluronsyre også et litt ekstra godt kjøp, fordi denne ingrediensen både har fuktighetsgivende og balanserende egenskaper. Siden hyaluronsyre allerede finnes naturlig i kroppen, kan du faktisk ikke påføre for mye av denne ingrediensen, tvert imot kommer både håret og hodebunnen til å absorbere de fuktighetsgivende egenskaper og både føles og se bedre ut. Er du redd for at håret skal bli fett eller fort føles skittent? Risikoen er lik null. Derfor kan du bruke hårpleieprodukter med hyaluronsyre både når du vasker og styler håret ditt. Summen av det hele blir da: Hvis du vil ha en gjenfuktet hodebunn i balanse og et mykt og velpleid hår, er hyaluronsyre en ingrediens som er like selvsagt i hårpleierutinen som i hudpleierutinen.

Therése Hallberg, Skjønnhetsskribent

Therése Hallberg jobber som Digital Content Editor og skriver artikler for både kicks.no og KICKS Magazine. Hun har jobbet som skjønnhetsjournalist siden 2006. Hun har studert journalistikk ved Lunds universitet og ved JMK i Stockholm. Théreses Linkedin

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331