Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

MEMBERS ONLY! 50% på Lancôme Hydra Zen & BeautyAct Bare To Go Eyeshadow Palette. Maks 3 pr produkt og kunde.

Bygg din egen duftgarderobe med ulike parfymer

Hverdagsdufter: basisgarderoben

I likhet med en vanlig garderobe trenger også duftgarderoben en god base, nemlig en hverdagsduft. Hverdagsduften er parfymen du kan bruke til alt, en duft du føler deg trygg og vel i – som favorittgenseren i kasjmirull, eller det halsbåndet du aldri tar av deg. Parfymer med rene og friske noter havner ofte i denne kategorien – dels fordi de er enkle å bruke, men også fordi de passer til de fleste omgivelser og alle årstider. 

Sitrusnoter gjør seg godt i hverdagsdufter. De er som favorittjeansen behagelige å gå med, lette å like og irriterer ingen, forklarer mesterparfymør Mandy Aftel, som er en av verdens fremste eksperter på naturlige dufter.

Vanilje er en annen note som fungerer til alt og på alle, som en hvit skjorte, tipser Mandy Aftel. Sitrus og vanilje er også en fin kombinasjon, som i Viva La Juicy Sucré fra Juicy Couture.

Også marine toner, eple, appelsinblomst og friske vårblomster er typiske duftnoter som passer godt i hverdagsduftene. Foretrekker du kjole til hverdags? Da passer det kanskje med en lett blomsterduft som hverdagsparfyme. Den har et litt mer romantisk preg enn vanilje og hvite skjorter, men er fortsatt perfekt både på jobb og på skolen. Hvilken type hverdagsduft du foretrekker, er ganske enkelt en smakssak, for i likhet med klær skal en duft gjenspeile din personlige stil og smak. 

Spesielle dufter: skaper minner

Dufter kan på et øyeblikk sende oss tilbake i tid, for duftminnet er direkte koblet til hjernens følelsessentrum. Det finnes altså vitenskapelig bevis på at dufter påvirker oss emosjonelt. 

– Jeg er alltid nøye med hvilken duft jeg har på meg på første deit, for hvis det går bra, vet jeg at jeg vil ha den duften så lenge vi fortsetter å være sammen. Det sier burleskartisten Dita von Teese. emosjonelt. 

Å velge seg en duft til en spesiell anledning blir stadig vanligere, for hvis du virkelig vil huske en spesiell dag, holder det ikke bare å ta noen bilder. Da bør du sørge for å ha på en duft som senere kan hjelpe deg med å gjenoppleve dagen, bare ved hjelp av nesen. Duften du brukte i bryllupet, vil du alltid forbinde med den lykkelige dagen. Senere kan du bruke den for å vekke de samme følelsene på bryllupsdager og når du vil føle deg ekstra romantisk i hverdagen. emosjonelt. 

Siden parfymer er så tett forbundet med hukommelsen, kan de også fungere som personlige ”duftalbum”. Velger du deg en ny sommerduft før årets ferie, vil den hjelpe deg med å bevare minnet om de solfylte dagene på stranden. Når du senere bruker samme duft, vil du på bare et sekund kunne vende tilbake dit i tankene, selv når novembermørket har senket seg. Ved å velge deg dufter til spesielle anledninger og forskjellige perioder av livet vil du litt etter litt bygge deg opp en personlig duftgarderobe som etter hvert vil fungere som et duftbibliotek over livet ditt. emosjonelt.

Kveldsdufter: forføreriske og luksuriøse

– Når det kommer til stykket, er holdbarhet og sexy stil det eneste jeg bryr meg om, sier den særdeles populære parfyme-vloggeren Jeremy Fragrance om å velge kveldsduft. For med kveldsduftene handler det jo om å slå ut håret en smule. Hvis du kler deg opp på kvelden, legger en mer dramatisk øyemakeup eller bruker en mer markert leppestift, bør selvsagt også parfymen ha en sterkere personlighet, for å komplettere stilen og kveldens stemning. 

De fleste velger derfor kveldsparfyme fra duftfamilien med orientalske dufter – de krydrede, treaktige og tunge. De oppleves ofte som mer luksuriøse, tar mer plass og får oppmerksomhet, som Crystal Noir fra Versace med sensuelle noter av gardenia og en varm bunnote av ambra. En forførerisk blomsterbukett kan også høre kvelden til, og litt tyngre, romantiske noter som rose, tuberose og magnolia passer ekstra godt. 

– En kveldsparfyme er en hvilken som helst duft som får deg til å føle deg sensuell, slår parfymemakeren Sophia Grojsman fast. Hun har skapt suksessdufter for blant annet Lancôme, Yves Saint Laurent, Kenzo og Calvin Klein.

Les mer

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331