Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

Christmas Calendar! Opptil 30-50% hver dag! Se alle lukene her!

Den lille retinolskolen

Slik gjør du
Du har sikkert hørt snakk om retinol, som er den mest omtalte og lovpriste ingrediensen i hudpleie. Men vet du hvorfor favoritten til hudpleieentusiastene er så effektiv? Og hvordan det brukes? Vi forklarer alt du trenger å vite om retinol.

HVA ER DET SOM GJØR RETINOL SÅ BRA FOR HUDEN?

Retinol, som er en form for A-vitamin, er et av få stoffer som har en vitenskapelig bevist positiv effekt på huden. De små molekylene når helt ned i dermis, det mellomste hudlaget, der de øker cellefornyelsen slik at nye hudceller kommer raskere til hudoverflaten. (De fleste hudpleiende stoffene bare virker på det øverste hudlaget.) Dessuten styrkes både kollagen og elastin, som gjør huden spenstig og myk. Resultatet er blant annet reduserte linjer og porer, og jevnere hudtone. Og dessuten øker retinol også hudens evne til å holde på fuktighet. Det er altså ikke rart at denne allsidige ingrediensen er en favoritt hos hudterapeuter og hudleger!

HVEM KAN BRUKE RETINOL?

Omtrent i 25-årsalderen begynner cellefornyelsen i huden å gå litt tregere, og de første aldringstegnene viser seg.  Fordi magien til retinol ligger i at det påvirker nettopp cellefornyelsen og lurer huden til å tro at den er yngre, har det aller best effekt hvis huden din er mer moden. Også hud med akne har godt av retinol, ettersom det balanserer talgproduksjonen og virker bakteriehemmende. Hvis du er gravid, ammer, har rosacea eller svært sensitiv hud, bør du unngå retinol.

HVA SKAL JEG TENKE PÅ NÅR JEG BEGYNNER Å BRUKE RETINOL?

Start med å finne de rette produktene til nettopp din hud. Er du ute etter en foryngende eller talgregulerende effekt? Og passer det best med et oljebasert eller lettere serum? Velg en mild variant med lavere konsentrasjon hvis du er nybegynner. Begynn forsiktig og påfør bare én gang den første uken, to ganger den andre uken, og flere ganger først når huden er klar for det. Når du har vent deg til produktet, pleier annenhver dag være passe hvis du har sensitiv hud. Sterkere hudtyper kan bruke retinol hver dag. Det er best å påføre retinol om kvelden, siden det gjør huden følsom for sol. Og vær tålmodig – det tar minst tre måneder før du ser noe resultat.

STEMMER DET AT RETINOL GJØR AT HUDEN FLASSER?

De første ukene du bruker retinol er det stor risiko for at huden flasser og blir rød. Men ikke bekymre deg. Tørrheten og rødheten er tegn på at huden jobber for fullt! Den økte cellefornyelsen gjør ganske enkelt at døde hudceller løsner fortere fra hudoverflaten. Etter den første tørre perioden vil fordelene til retinol etter hvert bli synlige.

Populære retinolprodukter

Les mer

Kjærlighet til vinterhuden

Eksperttips
Tilpass hudpleierutinene til vinteren nå som kald vind begynner å bite i kinnene. Her er alle løsningene du trenger for å unngå vintertørrheten!

Syrer: Alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA

Eksperttips
Plutselig snakker hele hudpleieverdenen om syrer. Og ja – når du finner den riktige, vil du forstå hva de mener. KICKS hjelper deg med å få strålende, glatt hud med syreprodukter. Her finner du alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA!

Leirmaske, arkmaske eller kremmaske - alle elsker ansiktsmasker

Trend
Fra å være en bortglemt tube innerst i baderomsskapet til å bli det hotteste hudpleieproduktet i 2021 – ansiktsmasken har gjort litt av et comeback i hudpleierutinene våre. Vi forklarer hvorfor!

Creme de la mer – eksklusiv hudpleie fra havet

Trend
La Mers eventyr startet med en ulykke og resulterte i en av verdens mest legendariske luksuskremer. Men selv om kremen i seg selv er myteomspunnet, er nøkkelingrediensen en av de mest brukte i skjønnhetshistorien – naturlig, næringsrik tang fra havet.

Filorgas: Når du vil ha synlige resultater

Slik gjør du
Hudpleiemerket Filorgas produkter bygger på medisinsk forskning på hudens aldringsprosess – og hva vi kan gjøre for å motvirke den. Her forteller dr. Michel Tordjman, Filorgas grunnlegger, hva som gjør produktene så effektive.

Riktig hudpleie for din alder

Eksperttips
Alle ønsker seg ungdommelig glans. Få en frisk og balansert hud ved å tilpasse hudpleierutinen etter alderen din. Vi guider deg gjennom produktene som passer til skjønnhet i alle aldre.

Velg rett ansiktsmaske

Slik gjør du
Ansiktsmasken har gjort comeback i hudpleierutinene våre. Her er den nye generasjonen med supereffektive masker som løser alle hudproblemer. Her har vi samlet de beste ansiktsmaskene for forskjellige hudtyper.

Vitaminer for huden: A, B3, C og E

Eksperttips
Vitaminer er ikke bare bra for kroppen og helsen – som hudpleieingredienser har de også effekt på kråketær, pigmentflekker samt tørr og følsom hud. Hvilket vitamin passer for deg?

Hva er egentlig parabener?

Intervju
Vi leser innholdsdeklarasjonen på favorittproduktene våre stadig grundigere. Ikke minst har parabener, som brukes som konserveringsmiddel, skapt debatt – men er det grunn til å unngå dem?

Strålende og glatt hud med peeling

Slik gjør du
Peeling er den raskeste metoden for å friske opp huden og få strålende, glatt hud med herlig glans. Vi guider deg til de rette produktene for den beste peelingen – og hvordan du får perfekt resultat.

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2021Kundeservice 955 10 331