
Sørg for en solsikker sommer!
For deg med sensitiv hud
Velg uparfymert og ingredienser som beroliger, hvis du har sensitiv hud. Høy solfaktor beskytter dessuten både mot soleksem og solbrenthet. Faren for at huden blir irritert blir også mindre når du velger solprodukter med fysisk filter, som har ingredienser som legger seg oppå huden.
For deg med moden hud
Sola står bak over 80 prosent av hudens aldring. Det å bruke solfaktor er derfor absolutt det beste du kan gjøre for å hindre at huden eldes for tidlig. Solkrem med anti-age bidrar dessuten til å motvirke tørrhetslinjer og pigmentendringer.
For deg med tørr hud
Tørre hudtyper liker best krem og olje, som gjør huden myk samtidig som de beskytter. Velg gjerne produkter med glyserin eller hyaluronsyre, som begge er effektive fuktighetsgivere. Husk også å bruke høy solfaktor på tørr hud, som ofte har en skadet barrierefunksjon og derfor kan være ekstra følsom for sol.
For deg med fet hud
En fet hud balanseres best med lette, oljefrie produkter. Solbeskyttelse med matt finish er et godt valg ettersom det gir huden en fin overflate. Har du en tendens til å få sommerakne, forebygger du problemet med høy solfaktor. Og husk! For deg med fet hud er det ekstra viktig å bruke en spesiell krem til ansiktet og ikke bruke kroppsprodukter, som kan tette til porene.
Solsikre fakta
Hva betyr solfaktor?
Solkremens solfaktor eller SPF (Sun Protection Factor) viser hvor godt produktet beskytter mot solstråler. Solfaktor 15 filtrerer ut ca. 93 % av strålingen, mens solfaktor 50 filtrerer ut hele 98 %.
Hvordan fungerer solkrem?
Solkrem inneholder et fysisk eller kjemisk filter. Solkrem med fysisk filter fungerer som et speil på huden din. Det legger seg oppå huden og reflekterer bort strålingen. Et kjemisk filter beskytter huden ved å absorbere UV-strålene som en svamp.
Hva er UVA og UVB?
Både UVA og UVB kan øke risikoen for hudkreft, og begge formene for stråling påvirker aldringen av huden. Enkelt forklart gjør UVB deg solbrent, mens UVA gir rynker. Derfor må du beskytte deg mot både UVA og UVB.
Kilde: Svenske Strålsäkerhetsmyndigheten