Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

CLUB DEAL! 20% på  alt innen hår! Gjelder for deg som er eller blir KICKS Club-medlem!

Ansikt

Beauty tester

83 produkter

Hos KICKS finner du et bredt utvalg av solbeskyttelse for ansiktet, både i butikk og på nettet

Sommeren er kort, men huden husker alt. Er du blant dem som slurver med å smøre huden med solfaktor? Du er ikke alene. Men hvis du nyter solens stråler uten å bruke solkrem først, kan det dessverre føre til rødblussende og smertefulle solskader, ulike hudsykdommer og aldringstegn som fine linjer, ryker og pigmentering. Vil du ha en vakker og sunn brunfarge, er det derfor veldig viktig å smøre seg med solbeskyttelse før du går ut i solen. Hos KICKS finner du et stort utvalg av solbeskyttelse for ansiktet fra kjente og bestselgende merker som Clarins, Sensai, Emma S, Lancôme og Evy. Du finner også et stort utvalg av  solbeskyttelse for kroppen, solbeskyttelse for leppene og solbeskyttelse for barn hos oss, i tillegg til kjølende og fuktighetsgivende after sun. Kjøp solbeskyttelse for ansiktet i din nærmeste KICKS-butikk eller på nettet! 

Hva er solbeskyttelse for ansiktet? 

Solbeskyttelse for ansiktet er produkter som legger seg som et tynt og beskyttende lag på huden og gir det en viss beskyttelse mot solens UVA- og UVB-stråler. Solens stråler fører ikke bare til at huden blir rød og brent, på sikt kan de også føre til aldringstegn som fine linjer, ryker og pigmentering. En solkrem hjelper huden å beskytte seg lengre mot å bli brent i solen, og bidrar også til å bremse opp fine linjer, rynker og pigmentering. Hva er forskjellen på UVA- og UVB-stråler? Enkelt forklart er det UVA-strålene som kan føre til dypere solskader og aldringstegn i huden, mens det er UVB-strålene som gir huden den solbrune fargen og kan føre til mer direkte solskader. Solbeskyttelse deles vanligvis inn i to ulike kategorier, solbeskyttelse som inneholder fysiske filtre og solbeskyttelse som inneholder kjemiske filtre. De fungerer litt forskjellig, men begge har evnen til å hjelpe huden med å beskytte seg mot solskader, hudsykdommer og aldringstegn. Når det gjelder solbeskyttelse for ansiktet, finnes det ufargede eller fargede varianter, der førstnevnte ofte har en hvit nyanse som forsvinner ved påføring mens den fargede kan minne om en foundation eller farget dagkrem. For at en solbeskyttelse skal være godkjent til bruk, må den innen EU inneholde filter som beskytter mot både UVA- og UVB-stråler. Hvor høy UVB-beskyttelse solbeskyttelsen din har, er godt merket på flasken og oppgis i solbeskyttelsesfaktor (SPF). Solkrem for ansiktet kan for eksempel inneholde SPF 15, SPF 25 eller SPF 50. Videre må beskyttelsen mot UVA-stråler i henhold til EU-regler være minst en tredjedel av UVB-beskyttelsen, og solbeskyttelsesprodukter som inneholder et godkjent innhold av UVA-beskyttelse er merket med et UVA-symbol med ring rundt på emballasjen. Jo høyere SPF, jo høyere er innholdet av både UVA- og UVB-beskyttelse i din solkrem for ansiktet.  

Hvorfor trenger jeg solbeskyttelse for ansiktet mitt? 

Hvis du vil ha en sunn brunfarge og beskytte ansiktet mot brannskader, hudsykdommer og aldringstegn som rynker og pigmentering, er en solbeskyttelse et must. Solbeskyttelse er også ekstra viktig hvis huden din er uvant med solen eller hvis du har tenkt å tilbringe mye tid utendørs. Ikke glem at solen også brenner på dager med overskyet vær. Hvor høy solfaktor du trenger for at du ikke skal bli brent, avhenger av flere ting, ikke minst hvor sterke solens UV-stråler er, det måles vanligvis i UV-indeks. Hvor høy UV-indeksen er, avhenger for eksempel av årstiden, når på dagen det er, hvor du befinner deg geografisk og hvor tykt ozonlaget er. Jo nærmere ekvator du kommer, jo høyere er UV-indeksen og jo desto solfaktor trenger du. Det svenske Läkemedelsverket har delt solfaktor (SPF) inn i fire grupper, der SPF 6−10 gir lav beskyttelse, SPF 15−25 gir middels beskyttelse, SPF 25−50 gir høy beskyttelse og SPF 50+ gir svært høy beskyttelse. Hvis du føler deg usikker, er det alltid lurt å satse på høy eller veldig høy solbeskyttelse og eventuelt gå ned et nivå etter hvert. 

Hvordan bruker jeg solbeskyttelse for ansiktet? 

Solbeskyttelse for ansiktet finnes i flere forskjellige konsistenser, for eksempel mousse, spray, krem og lotion. Uansett hvilken variant du bruker, er det alltid lurt å smøre på solbeskyttelsen minst en halv time før du går ut i solen, slik at den får tid til å trekke inn i huden og gjøre seg klar til å beskytte mot UV-strålene. Solbeskyttelse for ansiktet skal påføres sist i den daglige hudpleierutinen, det vil si etter rens, serum og dagkrem. Hvis du vil, kan du følge opp med foundation eller andre basisprodukter. Mange foundations inneholder solfaktor, det kan være et godt supplement til solbeskyttelsen for ansiktet. Men husk at foundation som inneholder solfaktor som regel ikke er like effektiv som “vanlig” solbeskyttelse for ansiktet, fordi vi ikke påfører foundation like jevnt og like mye over ansiktet som en krem med solbeskyttelse. Ikke glem å kjøpe ny solbeskyttelse for ansiktet ditt hvert år, fordi solbeskyttelsesprodukter kan bli dårligere på å beskytte UV-lys når de har vært åpne lenge. Hvis du har gammel solbeskyttelse som ble åpnet for ett år siden eller mer, og som ikke er tom, kan du gjenvinne den på miljøstasjonen eller i utvalgte KICKS-butikker. Les mer under Veiledning for badet.  

Hvilken solbeskyttelse for ansiktet mitt passer for meg? 

Du velger selv om du vil bruke mousse, krem, spray eller lotion. Det viktigste er at du velger høy beskyttelse, spesielt hvis du er uvant med solen, og at du påfører et jevnt og fint lag som dekker overalt. Hvor lenge du kan oppholde deg i solen, avhenger både av den nevnte UV-indeksen, men også av hvilken hudtype du har. Det er vanlig å dele hudtyper inn i fem ulike typer når det gjelder solbeskyttelse og sollys, der hudtype I alltid blir brent i solen og aldri får en solbrun farge, mens hudtype V sjelden blir brent og veldig lett får en mørkere hudnyanse i solen. Hvis du vil være på den sikre siden og beskytte huden, er det alltid lurt å starte med høy eller veldig høy solbeskyttelse og eventuelt bruke produkter med lavere SPF etter hvert. Husk at jo høyere solfaktor, jo større beskyttelse mot solen gjelder for alle, uavhengig av hudtype. Hvis du er usikker på hvilken solbeskyttelse som passer for deg, hjelper vi deg gjerne i din nærmeste KICKS-butikk eller på nettet før du kjøper. 

Kjøp solkrem for ansiktet ditt på nettet eller i butikk hos KICKS 

Hvis du vil beskytte ansiktet mot solskader, hudsykdommer, fine linjer, rynker og pigmenteringer, og på kjøpet gi det en sunnere brunfarge, er en solbeskyttelse for ansiktet et like godt som livsviktig kjøp. Hos KICKS kan du kjøpe solbeskyttelse for ansiktet som krem, lotion, mist, spray og mousse fra kjente og bestselgende merker som Clinique, Dermalogica, Biotherm, Nivea og Dior. Velkommen til å handle solkrem for ansiktet i din nærmeste KICKS-butikk eller på nettet! 

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331