Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

De beste mascaraene for sensitive øyne

Eksperttips
Irriterte og rennende øyne? KICKS går gjennom hvilke mascaraer som er skånsomme mot sensitive øyne – og hvilke stoffer som kan forårsake allergiske reaksjoner.

Mascara for sensitive øyne

Shop her

Og det er her mascaraene for sensitive øyne kommer inn som en superhelt og redder situasjonen. KICKS hjelper deg å finne ut hvilke mascaraer du skal bruke når du har ekstra følsomme øyne.

Mascaraen er det mest brukte produktet i sminkepungen. Og det er ett av få makeup-produkter som praktisk talt er i øynene våre – i hvert fall nesten. For de med sensitive øyne kan dette føre til rennende og irriterte øyne som gjør at mascaraen klisser eller klumper seg. Men fortvil ikke! Selv de med følsomme øyne kan få en perfekt makeuplook med definerte og separerte vipper som beholder farge og form. Her lister vi opp mascaraene som er ekstra skånsomme og tar vare på selv de mest sensitive øyne.

Unngå parfyme

Er det ikke herlig med et makeup-produkt som avgir en herlig duft når du åpner pakningen? Dessverre er det et problem for dem med sensitiv hud – og også for dem med sensitive øyne. Sørg derfor for å velge en mascara uten tilsatt parfyme hvis du har hyperfølsomme øyne. Det bør står på emballasjen at mascaraen er 100 % parfymefri.

Allergitestet? Check!

Allergitestede makeup-produkter har gjennomgått strenge tester for at du skal føle deg trygg på at produktet ikke gir en allergisk reaksjon. Dessverre finnes det ingen garantier. Men en allergitestet mascara er fri for kjente allergener, og sjansen for at øynene dine protesterer når mascaraen nærmer seg vippekanten, er dermed litt mindre. For å vite om produktet er allergivennlig eller ikke, kan du se etter ord som "hypoallergenic” og “allergivennlig” på produktet. Du kan også sjekke om produktet er oftalmologisk testet, noe som innebærer at det er testet på mennesker under tilsyn av hudlege.

Velg vannfast

For deg med sensitive øyne er den vannfaste mascaraen din beste venn. Øynene dine kan renne og renne – men mascaraen sitter som støpt takket være sine vannfaste egenskaper. En vannfast mascara er dessuten perfekt å bruke når sterk vind eller sol kan gjøre øynene fulle av tårer.

Ingrediensene du med hyperfølsomme øyne skal unngå – og velge i stedet!

Hvis du har sensitive øyne, kan det være lurt å se litt ekstra på ingredienslisten før du investerer i en ny mascara. Vi lister opp noen ingredienser som er vanlige i makeup, og som du kan prøve å bytte ut eller unngå helt.

Alkohol
Alkohol er en vanlig ingrediens både i hudpleie og makeup og fungerer som et løsemiddel og konserveringsmiddel i produktet. Selv om de fleste ikke reagerer på denne ingrediensen, kan de som er hyperfølsomme, reagere hvis den er til stede i deres makeup-produkter. Unngå derfor produkter med alkohol, og velg i stedet produkter med hudvennlige ingredienser.

Eteriske oljer
Eteriske oljer er en stemningsskaper for enkelte. Duft kan for eksempel gi en følelse av velvære og luksus. Men i likhet med parfyme kan eteriske oljer forårsake en allergisk reaksjon som gjør at øynene dine blir røde og irriterte. Hvis du er sensitiv, bør du derfor i størst mulig grad unngå eteriske oljer i mascaraen.

Sterke konserveringsmidler
Konserveringsmidler er et must i de fleste makeup-produkter, og særlig i mascaraer. Hvordan vi reagerer på konserveringsmidler, er individuelt, og det er derfor ikke mulig å si hva nettopp du skal unngå. Noen vanlige konserveringsmidler i produkter er parabener, phenoxyethanol, sodium benzoate og potassium sorbate. Nettopp parabener regnes som milde konserveringsmidler og mindre allergene (allergifremkallende) enn mange andre konserveringsmidler. Prøv deg derfor fram og se hva som fungerer for deg.

Les mer

Velg rett øyenskyggepalett fra Urban Decay

Eksperttips
Paletten er uten tvil sminkeveskens superstjerne. En av de mest populære og omtalte er øyenskyggepaletten Naked fra Urban Decay, en moderne makeupklassiker som fås i mange varianter. Vi hjelper deg med å finne den som passer for nettopp deg!

Glitre som Linda Hallberg med Flash Crayons

Intervju
Stikkordet for den svenske makeupartisten og bloggstjernen Linda Hallbergs egne produkter er flerbruk. Både palettene og blyantene er laget for å kunne brukes på mange måter.

Skummel halloweensminke

Slik gjør du
Det nærmer seg Halloween, og antrekket er klart. Men du må ikke glemme det viktigste – skikkelig skummel sminke!

Sminkeguide: base – all about that base!

Eksperttips
Spør du makeupartister hva som er viktigst for å få en pen og proff makeup, svarer de garantert: underlaget! KICKS viser deg fire enkle trinn som gir deg et perfekt grunnlag for makeupen.

Expertens sminketips: Få perfekt base med primer

Eksperttips
Primer får foundationen til å holde både bedre og lenger. Makeupartisten Sebastian Gradzik, fra primerekspertene Smashbox, gir oss tipsene som gjør underlaget enda penere.

Finn riktig foundation: Cushion foundation eller stick?

Eksperttips
Flytende, kompakt – eller kanskje stick eller cushion? Her er alt du trenger å vite for å velge riktig foundation.

Moderne skjønnhet med Victoria’s Secrets Elsa Hosk

Intervju
Modellen og Victoria’s Secret engelen Elsa Hosk er Biotherms nye ambassadør. Her forteller hun hvordan hun tar vare på den følsomme huden sin, hvilke favoritter hun har i toalettvesken, og hvorfor hun alltid blir så fin på bilder.

Klassisk eyeliner med vinge – sånn lager du den

Slik gjør du
Eyeliner er kjempefint, men av og til kan det være vanskelig. Med noen enkle, smarte eyelinerknep kan du også få til den perfekte streken! KICKS makeupartist Åsa viser hvordan du gjør – trinn for trinn.

Slik legger du den perfekte makeupbasen - steg for steg!

Slik gjør du
En fin makeup begynner med en perfekt base. Men det er ikke alltid like lett å finne riktig nyanse eller produkt. Følg vår guide til en naturlig makeupbase som holder hele dagen. Slik gjør du for å få den perfekte makeupbasen:

Primer – makeupartistenes favoritt

Intervju
Med den rette primeren får du en makeupbase som holder hele dagen! Vi gir deg eksperttips fra sjefmakeupartist hos Smashbox, Lori Taylor Davis.

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2021Kundeservice 955 10 331