Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

SISTE SJANSE: 20% på øyemakeup!

Micellært vann & toner: Hva er forskjellen & hvordan skal du bruke dem?

Eksperttips
Den ene balanserer hudens pH-verdi og den andre rengjør i dybden. Men hvilken gjør hva, og hvordan skal de brukes? KICKS forteller deg alt du trenger å vite om micellært vann og toner.

Det finnes et mylder av ulike hudpleieprodukter, derfor er det ikke rart at det noen ganger kan føles vanskelig å navigere i hudpleiejungelen. Ikke minst kan det være vanskelig å vite hva som er forskjellen mellom alle produktene, når de skal brukes og hvordan. En vanlig misforståelse er at micellært vann og toner, også kalt ansiktsvann, er det samme produktet — men de har faktisk to ulike funksjoner i hudpleierutinen din. Vi forteller deg hva forskjellen er og hvordan du bruker dem for best mulig effekt.

Hva er micellært vann?

Micellært vann er et multifunksjonelt hudpleieprodukt som først og fremst brukes til å rengjøre ansiktet. Man kan si at det er en hybrid mellom en ansiktsrens og toner. Stjerneingrediensen i micellært vann er som navnet tilsier: små micellære partikler. Man kan sammenligne partiklene med minimagneter, fordi de tiltrekker seg sminke, olje og andre urenheter når du påfører væsken på huden. I tillegg til de micellære partiklene inneholder micellulært vann ofte renset vann og en fuktighetsgivende ingrediens, for eksempel glyserin.

Slik bruker du micellært vann

Nå som du vet hva micellært vann er — hvordan skal du bruke det for best mulig effekt? I hudpleierutinen skal du bruke micellært vann etter at du har rengjort ansiktet med ansiktsrens. Da kan du være sikker på at alle rester fra sminke og hudpleie fjernes. Micellært vann skal først påføres på en bomullsdott før du bruker det på ansiktet. Så drar du bomullsdotten over ansiktet for å fjerne sminkerester og smuss.

Hva er toner (ansiktsvann)?

En toner, også kalt ansiktsvann, er et hudpleieprodukt som delvis brukes til å fjerne overflødig olje fra huden, men også til å myke opp huden og gi den fin glød. Men tonerens viktigste oppgave er å balansere hudens pH-verdi og hjelper dermed etterfølgende produkter som påføres med å trekke inn i huden. Toneren har også en poresammentrekkende effekt, det får porene til å se mindre ut, men reduserer også risikoen for at smuss og urenheter skal få feste på huden.

Slik bruker du toner (ansiktsvann)

Fordi hovedoppgaven til toneren er å forberede huden for etterfølgende produkter, skal du bruk den som det andre trinnet i hudpleierutinen. Altså etter rengjøring av ansiktet, men før produkter du bruker etter rens, som serum og krem. En vanlig misforståelse er at du må bruke en bomullsdott til å påføre toner, men hendene fungerer minst like bra - til og med bedre. En bomullsdott kommer nemlig til å suge opp en del av produktet. Bare sørg for å ha rene hender før du klapper på toneren.

Hvilket produkt skal jeg bruke — micellært vann eller toner?

Både toner og micellært vann kan med fordel brukes i hudpleierutinen din. Hvis du bruker makeup og hudpleieprodukter på dagtid, kan du både rense ansiktet med ansiktsrens og deretter følge opp med micellært vann for å sørge for at makeup og smuss virkelig forsvinner. En toner har en rekke fordeler for huden og kan brukes etter micellært vann. Sørg for å tilpasse toneren til hudtypen din. Hvis du har tørr hud, bør du bruke en fuktighetsgivende toner. En akneutsatt hud trenger fuktighet, men også en toner som regulerer talgproduksjonen.

Les mer

Kjærlighet til vinterhuden

Eksperttips
Tilpass hudpleierutinene til vinteren nå som kald vind begynner å bite i kinnene. Her er alle løsningene du trenger for å unngå vintertørrheten!

Syrer: Alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA

Eksperttips
Plutselig snakker hele hudpleieverdenen om syrer. Og ja – når du finner den riktige, vil du forstå hva de mener. KICKS hjelper deg med å få strålende, glatt hud med syreprodukter. Her finner du alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA!

Leirmaske, arkmaske eller kremmaske - alle elsker ansiktsmasker

Trend
Fra å være en bortglemt tube innerst i baderomsskapet til å bli det hotteste hudpleieproduktet i 2021 – ansiktsmasken har gjort litt av et comeback i hudpleierutinene våre. Vi forklarer hvorfor!

Creme de la mer – eksklusiv hudpleie fra havet

Trend
La Mers eventyr startet med en ulykke og resulterte i en av verdens mest legendariske luksuskremer. Men selv om kremen i seg selv er myteomspunnet, er nøkkelingrediensen en av de mest brukte i skjønnhetshistorien – naturlig, næringsrik tang fra havet.

Filorgas: Når du vil ha synlige resultater

Slik gjør du
Hudpleiemerket Filorgas produkter bygger på medisinsk forskning på hudens aldringsprosess – og hva vi kan gjøre for å motvirke den. Her forteller dr. Michel Tordjman, Filorgas grunnlegger, hva som gjør produktene så effektive.

Riktig hudpleie for din alder

Eksperttips
Alle ønsker seg ungdommelig glans. Få en frisk og balansert hud ved å tilpasse hudpleierutinen etter alderen din. Vi guider deg gjennom produktene som passer til skjønnhet i alle aldre.

Velg rett ansiktsmaske

Slik gjør du
Ansiktsmasken har gjort comeback i hudpleierutinene våre. Her er den nye generasjonen med supereffektive masker som løser alle hudproblemer. Her har vi samlet de beste ansiktsmaskene for forskjellige hudtyper.

Vitaminer for huden: A, B3, C og E

Eksperttips
Vitaminer er ikke bare bra for kroppen og helsen – som hudpleieingredienser har de også effekt på kråketær, pigmentflekker samt tørr og følsom hud. Hvilket vitamin passer for deg?

Hva er egentlig parabener?

Intervju
Vi leser innholdsdeklarasjonen på favorittproduktene våre stadig grundigere. Ikke minst har parabener, som brukes som konserveringsmiddel, skapt debatt – men er det grunn til å unngå dem?

Strålende og glatt hud med peeling

Slik gjør du
Peeling er den raskeste metoden for å friske opp huden og få strålende, glatt hud med herlig glans. Vi guider deg til de rette produktene for den beste peelingen – og hvordan du får perfekt resultat.

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter
Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2021Kundeservice 955 10 331