Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

Christmas Calendar! Opptil 30-50% hver dag! Se alle lukene her!

Irritert hud etter barbering? Slik blir du kvitt barberingskviser

Slik gjør du
Din fløyelsmyke nybarberte hud har plutselig blitt rød og irritert. Barberkviser er et faktum. Men ikke fortvil! KICKS lister opp 5 måter å behandle og forebygge irritert hud etter barbering.

Hvis du er en av dem som barberer bikinilinjen, bena, ansiktet eller armhulene, har du sannsynligvis opplevd barberingskviser. Og det kan mildt sagt være irriterende når den glatte følelsen som oppstår etter at du har barbert deg, ødelegges av knudrete, rød og irritert hud. Men det finnes noen effektive måter å bli kvitt de røde prikkene. Her deler vi våre beste tips for å forebygge og behandle barberingskviser.

Hva forårsaker barberingskviser?

Barberingskviser oppstår hovedsakelig på de stedene der du barberer huden. Vanlige steder er bena, armhulene og bikinilinjen. Men de kan også komme på overleppen, i ansiktet og på armene. Årsaken til at barberingskviser kan oppstå på huden er at hårstråene begynner å vokse innover i stedet for utover. Dette fører igjen til en betennelse i hårsekken, som viser seg som en rød kvise på huden.

5 måter å behandle og forebygge barberingskviser på


Bytt ut gamle barberblader

En vanlig årsak til at barberkviser oppstår er at barberhøvelen du bruker har gamle, sløve blad. Gamle barberblader samler også smuss og bakterier, som igjen forårsaker hudirritasjon. For å oppnå et fløyelsaktig resultat (uten prikker), er det derfor best å bytte ut barberbladene på barberhøvelen med jevne mellomrom. Hvor ofte er det best å bytte? Annenhver uke er et godt utgangspunkt. Hvis du barberer deg ofte, bør du bytte barberblad hver uke.

Eksfolier før barbering

Ved å eksfoliere huden før barbering, kan du minimere risikoen for barberingskviser. En peeling fjerner effektivt døde hudceller som har lagt seg på hudoverflaten, og gjør at barberhøvelen glir lettere mot huden når du barberer deg. Mindre friksjon er skånsom mot huden og innebærer at barberingskvisene holder seg borte.

Påfør en barberkrem

Når du presser og drar barberhøvelen mot huden, oppstår friksjon, det kan føre til barberingskviser og ikke minst til irritert hud. Når du bruker en barberkrem, reduserer du friksjonen og det blir lettere for barberhøvelen å gli jevnt over huden – det gjør det også lettere å barbere områder som er vanskelige å nå.

Tilfør masse fuktighet

En sikker måte å unngå barberingskviser på, er å fukte huden i dybden etter at du har barbert deg. Påfør derfor en krem eller olje som maksimerer fuktigheten! Noen fuktighetsfavoritter du kan se etter er hyaluronsyre og arganolje.

Påfør beroligende after shave

After shave har en beroligende effekt på huden, og er derfor perfekt å smøre på etter barbering. Et fuktighetsgivende after shave-produkt demper rødhet og irritasjon, samtidig som det motvirker inngrodde hår. Noen av superingrediensene i after shave som beroliger huden etter barbering er aloe vera og agurk.

Irritert hud på bena etter barbering

Pleier du å oppdage små røde prikker på huden etter at du har barbert deg på bena? Du er ikke alene! Akkurat som andre nybarberte områder på huden kan bena rammes av barberingskviser. Ved å smøre bena med fuktighetsgivende hudkrem, kan du redusere hudirritasjon og hindre at nye kviser oppstår. Du kan også bruke en hudkrem med beroligende ingredienser som aloe vera og agurk for å dempe rødhet.

Hårfjerning & kroppspleie

Shop her

Les mer

Kjærlighet til vinterhuden

Eksperttips
Tilpass hudpleierutinene til vinteren nå som kald vind begynner å bite i kinnene. Her er alle løsningene du trenger for å unngå vintertørrheten!

Syrer: Alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA

Eksperttips
Plutselig snakker hele hudpleieverdenen om syrer. Og ja – når du finner den riktige, vil du forstå hva de mener. KICKS hjelper deg med å få strålende, glatt hud med syreprodukter. Her finner du alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA!

Leirmaske, arkmaske eller kremmaske - alle elsker ansiktsmasker

Trend
Fra å være en bortglemt tube innerst i baderomsskapet til å bli det hotteste hudpleieproduktet i 2021 – ansiktsmasken har gjort litt av et comeback i hudpleierutinene våre. Vi forklarer hvorfor!

Creme de la mer – eksklusiv hudpleie fra havet

Trend
La Mers eventyr startet med en ulykke og resulterte i en av verdens mest legendariske luksuskremer. Men selv om kremen i seg selv er myteomspunnet, er nøkkelingrediensen en av de mest brukte i skjønnhetshistorien – naturlig, næringsrik tang fra havet.

Filorgas: Når du vil ha synlige resultater

Slik gjør du
Hudpleiemerket Filorgas produkter bygger på medisinsk forskning på hudens aldringsprosess – og hva vi kan gjøre for å motvirke den. Her forteller dr. Michel Tordjman, Filorgas grunnlegger, hva som gjør produktene så effektive.

Riktig hudpleie for din alder

Eksperttips
Alle ønsker seg ungdommelig glans. Få en frisk og balansert hud ved å tilpasse hudpleierutinen etter alderen din. Vi guider deg gjennom produktene som passer til skjønnhet i alle aldre.

Velg rett ansiktsmaske

Slik gjør du
Ansiktsmasken har gjort comeback i hudpleierutinene våre. Her er den nye generasjonen med supereffektive masker som løser alle hudproblemer. Her har vi samlet de beste ansiktsmaskene for forskjellige hudtyper.

Vitaminer for huden: A, B3, C og E

Eksperttips
Vitaminer er ikke bare bra for kroppen og helsen – som hudpleieingredienser har de også effekt på kråketær, pigmentflekker samt tørr og følsom hud. Hvilket vitamin passer for deg?

Hva er egentlig parabener?

Intervju
Vi leser innholdsdeklarasjonen på favorittproduktene våre stadig grundigere. Ikke minst har parabener, som brukes som konserveringsmiddel, skapt debatt – men er det grunn til å unngå dem?

Strålende og glatt hud med peeling

Slik gjør du
Peeling er den raskeste metoden for å friske opp huden og få strålende, glatt hud med herlig glans. Vi guider deg til de rette produktene for den beste peelingen – og hvordan du får perfekt resultat.

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2021Kundeservice 955 10 331