Q&A – Eksperten svarer på de vanligste spørsmålene dine om duft - KICKS
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Ekspressleveranse
    Ekspressleveranse
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp

Lagt til i handlekurven

Personlig tilbud inaktivert
Gyldig tom

Nå har vårt fantastiske salg startet! Sjekk det ut her

Q&A – Eksperten svarer på de vanligste spørsmålene om duft

Oscar Hallström, personal shopper på KICKS Flagship Gallerian i Stockholm, svarer på de aller vanligste spørsmålene om parfyme. Visste du for eksempel forskjellen mellom EdT og EdP? Med disse tipsene finner du enkelt din nye favoritt!
Del

Hele duftverden snakker om layering. Hva er det egentlig 
Layering er når du kombinerer flere dufter ved å bruke forskjellige dufter for å skape din egen duftblanding. Du sprayer helt enkelt en eller to parfymer på en parfyme du allerede har på deg for å endre den. På denne måten kan du skreddersy duften din og gjøre den til for eksempel mykere eller mer krydrete. 

Hva er forskjellen mellom EdT og EdP? 
EdT og EdP betyr Eau de Toilette og Eau de Parfum. Forskjellen er hvilken konsentrasjon av duftolje det er i parfymen, det vil si hvor kraftig den er. EdP har høyere konsentrasjon enn EdT og sitter derfor lengre på huden. Derfor er den også litt dyrere enn EdT. Det finnes også Eau de Cologne, som er enda lettere i konsentrasjonen.  

Trenger man virkelig en duft for dagen og en annen for kvelden?  
Det er et spørsmål om smak, og jeg synedu bør velge det du liker best. Mange foretrekker en signaturduft til alle anledninger, mens andre heller bytter duft for å forsterke anledningen. Hvis du ikke er vant til å bruke så mye parfyme og vil ha to å variere mellom kan det føles trygt at velge klassisk. De klassiske dagduftene er lettere og friskere, mens kveldsduftene er varmere og mer krydret. Jeg liker å gjøre det motsatte og bruker de mer krydrete duftnotene på dagen og de friskere duftnotene på kvelden. Det er mer uventet og uvanlig.  

Hva er Fougère? 
Det er en av de store duftfamiliene. Den har friske toppnoter, søte hjertenoter og har ofte noter av mose eller tre i basen. De inneholder også ofte lavendel. Mange herredufter tilhører fougère-familien, som Y fra Yves Saint Laurent og Guilty Pour Homme fra Gucci.  

Hva bør jeg huske på når jeg kjøper parfyme i gave? 
Tenk på hvordan han eller hun som vil få duften er som person. Fargerike personligheter blir fremhevet av friske parfymer med for eksempel sitrusnoter, mens en roligere personlighet blir matchet med en varmere eller mer krydret duft, med for eksempel vanilje. 

Våre bestselgende parfymer

Del

Les mer

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2024