Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Tell ned til jul med en av årets herlige adventskalendere!

Vår verdikjede

Karta_NO.jpg

Størsteparten av KICKS’ egen produksjon finner sted i EU. Vi utfører selv inspeksjoner på fabrikkene i EU for å sikre god produksjonspraksis. Vårt største produksjonsland er Italia, der makeupen blir produsert. Hud- og hårpleieprodukter blir først og fremst produsert i Sverige. I Kina produseres accessoirer som hårbørster og sminkekoster.

Vår verdikjede

affärsetisk_kod.jpg

Sosiale forhold og etiske retningslinjer

KICKS er medlem av amfori og har antatt amfori BSCI som våre etiske retningslinjer. De etiske retningslinjene, som er felles for alle medlemmer, er basert på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter og ILOs (FNs særorganisasjon for arbeidslivet) konvensjoner om arbeidsforhold. At KICKS og andre tilsluttede kjøpere stiller samme krav, gjør det lettere for leverandørene. Gjennom medlemskapet arbeider vi for at menneskerettighetene blir etterlevd, og forbedrer de sosiale forholdene i fabrikkene som fremstiller våre produkter.

Fabrikkene i risikoland, i vårt tilfelle Asia, blir revidert i henhold til amfori BSCIs revisjonssyklus. Hvis leverandøren blir godkjent, finner neste inspeksjon sted etter to år. Ved mangler skal leverandøren revideres igjen etter 6–12 måneder. Inspeksjonene gjennomføres av akkrediterte uavhengige amfori BSCI-revisorer.

Forretningsetiske retningslinjer

KICKS’ forretningsetiske retningslinjer hjelper oss med å omsette våre verdier og policyer i handling. Det dreier seg om hvordan vi forholder oss til hverandre, til kundene og til andre interessenter. De forretningsetiske retningslinjene gjelder for alle medarbeidere i KICKS. Lederne informerer sine medarbeidere om innholdet i retningslinjene, og alle medarbeidere skriver årlig under på at de har lest retningslinjene og forstått hva de innebærer.

Retningslinjene dekker åtte områder:

  • Respekt: Vårt utgangspunkt er at alle har samme verdi.
  • Profesjonalisme: Vi følger alle lover og regler som er relevante for vår virksomhet.
  • Antikorrupsjon: Vi følger gjeldende korrupsjonslovgivning. Det er ikke tillatt å tilby, gi, be om eller ta imot utilbørlige fordeler.
  • IT: Vi bruker KICKS’ kommunikasjonsressurser på en ansvarlig måte. Det omfatter blant annet å ikke ta imot eller spre materiale som kan vekke anstøt.
  • Sosiale medier: Vi opptrer ansvarlig i sosiale medier og forstår at vi kan oppfattes som representanter for KICKS også når vi handler som privatpersoner.
  • Vi sprer ikke konfidensiell informasjon.
  • Alkohol og andre rusmidler: Vi bruker ikke alkohol eller andre rusmidler i arbeidstiden og er restriktive med alkohol i forbindelse med representasjon.
  • Vi bidrar til et bærekraftig samfunn: Vi arbeider for å øke vår positive påvirkning og redusere vår negative påvirkning på omgivelsene.

Transport

Hud- og hårprodukter samt makeup fra KICKS’ eget varemerke blir i hovedsak produsert i Sverige og Europa. Hårbørster og sminkekoster samt sminkepunger og håraccessoirer blir produsert i Kina. Produktene som produserer i Europa, transporteres med lastebil, mens produktene fra Kina transporteres med skip.

Fra distribusjonssentral til butikker transporteres produktene med lastebil, og til Finland med skip.

Vi stiller krav til våre transportører og streber etter å redusere transportene til et minimum, for eksempel ved å optimere antallet produkter i kartongene for å redusere transporten av luft.

Energiforbruk

vad vi använder.jpg

Vi arbeider med å redusere miljøpåvirkningen fra våre omtrent 250 butikker. Vi reduserer mengden ressurser vi bruker, med fokus på elektrisitetsbruk og gjenvinning.

Et prioritert tiltak er å gå over til LED-belysning i alle butikker. Denne overgangen fører til halvert energiforbruk og bedre luftkvalitet i butikkene. Vi har også som mål at all elektrisitet i KICKS’ butikker og kontorer skal være miljømerket og fornybar.

Få først, Betal senere. Del opp, Betale Direkte med kort.
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2020Kundeservice 955 10 331