Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Nå får du 20% når du handler for over 700 kr! Gjelder ikke BYREDO, gaveesker, advenstkalendere, Beauty Services og gavekort. Gjelder ons-søn.

Hva vi bruker

förpackningar.jpg

Begrensning av kjemikalier

I tillegg til gjeldende lovgivning har KICKS egne begrensninger av kjemikalier. Vi har bestemt hvilke stoffer som ikke skal forekomme i KICKS’ egne produkter, og går altså lenger enn det loven krever. For KICKS er det viktig å stille strenge krav med kundenes helse og miljøet for øye, uten at det går på bekostning av produktenes funksjon.

Emballasje

Mesteparten av KICKS’ egen emballasje er laget av plast, som ofte er svart. Plast er på mange måter et svært godt materiale; det er slitesterkt, formbart og lett. Men tradisjonelt blir plast fremstilt av fossil olje. For å redusere klimaavtrykket vil vi at våre emballasjematerialer skal være gjenvinningsbare, slik at oljen som er brukt til emballasje, kan sirkuleres flere ganger. Bransjen har lenge trodd at all plastemballasje kunne gjenvinnes, men i dag forstår vi hvor komplekst gjenvinningssystemet for materialer er. Svart plast og andre mørke farger er veldig vanskelige å identifisere for sorteringsmaskinen. Selv om det hadde vært mulig å sortere ut svart plast, er det ikke så mange avsetningsmuligheter for plasten ettersom den inneholder så mange farger at det er vanskelig å lage ny plastemballasje av den. KICKS har derfor besluttet å endre utseende på vår emballasje og gå bort fra den svarte fargen slik at emballasjen kan gjenvinnes. Dette vil bli et pågående arbeid, og det vil ta flere år å skifte ut hele sortimentet. KICKS er også en drivkraft når det gjelder samarbeid med andre aktører i skjønnhetsbransjen for å få til en endring. Målet er å sikre at alt emballasjemateriale er i gjenvinnbare farger.

palmoja.jpg

Palmeolje

En råvare som forbindes med etiske risikoer, er palmeolje, som utvinnes av frukten til oljepalmen. Oljepalmene dyrkes på store plantasjer i tropiske områder. Dyrkingen foregår i stor skala og er dårlig regulert. Den har medført en omfattende miljøbelastning som ofte innebærer vansker for dem som bor i områdene. Men samtidig er palmeolje en fantastisk råvare, dels fordi den har et svært bredt bruksområde, og dels fordi oljepalmen er den absolutt mest effektive oljeplanten når det gjelder arealutnyttelse. Den bruker under halvparten av det arealet som andre oljeplanter krever, f.eks. kokos eller raps, for å produsere samme mengde olje. I KICKS tror vi ikke at veien fremover er å boikotte palmeolje, men at det handler om å drive utviklingen mot en bærekraftig produksjon av palmeolje. Derfor er KICKS med i initiativet Swedish Initiative for Sustainable Palm Oil (SISPO), et bransjeoverskridende initiativ som arbeider for overgang til en mer bærekraftig produsert, sertifisert og sporbar palmeolje i blant annet kosmetikk og hygieneprodukter. I fellesskap kan vi etterspørre sertifisert palmeolje og dermed påvirke råvareleverandørene til å bruke det.

Målet er at minst 90 prosent av palmeoljen i våre produkter skal være sertifisert i henhold til RSPO mass-balance innen 2020.

Palmeolje kan finnes i mange ingredienser; her er en liste over de vanligste:

Alkylpolyglycoside (APG)
Caprylic/capric Trigylceride
Cetyltrimethylammonium chloride
Cocamide MEA (fatty acid-derived)
Cocamiede DEA (fatty acid derived)
Elaeis Guineensis
Etyl Palmitate
Fatty Isethionates (SCI)
Glyceryl
Hydrated Palm Glycerides
Isopropylmyristate
Laureth-7
Laurylamine oxide
Octyl Palmitate
Palm Fruit Oil
Palm Kernel
Palm Kernel Oil
Palm olein
Palm Stearine
Palmate, Palmitate
Palmitic Acid
Palmitoyl Oxostearamide
Palmitoyl Tetrapeptide-3
Palmityl Alcohol
Sodium Kernelate
Sodium Laureth Sulfate
Sodium Lauryl Lactylate/Sulphate
Sodium Lauryl Sulfate
Sodium Palm Kernelate
Stearamidopropyldimethylamine
Stearate
Steareth-2
Stearic Acid
Vegetable Fat
Vegetable Oil

Dyreetikk

KICKS bruker ikke dyreforsøk for å teste produkter eller ingredienser. Siden 2004 har det vært forbudt i EU/EØS å teste ferdige kosmetikkprodukter på dyr, og fra og med 2013 har det også vært forbud mot dyretesting av kosmetiske ingredienser. Det betyr at produkter som er testet på dyr – uansett hvor i verden – ikke kan selges i EU/EØS.

Kosmetikkindustrien i Europa har i mange år arbeidet med å utvikle alternative testmetoder som ikke involverer dyr. Arbeidet har vært fremgangsrikt, og industrien har derfor ikke behov for dyreforsøk for å påvise at produktene er sikre. De alternative metodene som brukes, er dessuten som regel billigere, raskere og mer nøyaktige.

  • Fri frakt over 99 krFri frakt over 99 kr
  • Gratis vareprøverGratis vareprøver
  • EkspressleveranseEkspressleveranse

Gratis vareprøver

På kicks.no kan du velge å få to vareprøver med i hver bestilling

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2020Kundeservice 955 10 331