Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Weekend Deal! Nå får du 50% på Pixi Tonics & Escada Flor del Sol EdT 50ml. Kun 3 stk per produkt og kunde. 

Arbeidspraksisen ga meg bedre selvtillit

share_2040x1200.jpg

Vårt mentorledede praksisprogram er en viktig del av KICKS’ arbeid mot psykiske helseutfordringer. Her forteller praktikanten Anine og mentoren Anette om sine erfaringer.

KICKS ØNSKER å bidra positivt til det samfunnet vi er en del av. For oss er det viktig at vårt engasjement er knyttet til noe som oppleves som relevant og viktig for mange av våre medarbeidere og kunder, og derfor føles det naturlig at vi engasjerer oss i unge kvinners psykiske helse. I 2016 startet KICKS det langsiktige initiativet S.H.A.R.E. for å øke kunnskapen om og bryte tabuene rundt psykiske helseproblemer i samarbeid med ekspertorganisasjoner. En av bærebjelkene i S.H.A.R.E. er et praksisprogram for unge kvinner mellom 18 og 27 år, ledet av mentorer som har erfaring fra psykiske helseproblemer. Gjennom praksisprogrammet får praktikantene en mulighet til å prøve seg i yrker i en bransje som interesserer dem – samtidig som de får støtte av et engasjert medmenneske som mentor, som kan tilby trygghet, inspirere og vise vei.

Det mentorledede praksisprogrammet drives i samarbeid med fagorganisasjoner vi har stor tillit til. I Sverige samarbeider KICKS med Tjejzonen, og i Norge samarbeider vi med Mental Helse Ungdom. Siden starten for tre år siden har KICKS tatt imot 149 praktikanter innenfor rammen av S.H.A.R.E. For unge voksne er det ofte stort og vanskelig å vite hvilke karrierevalg man skal ta, og enda vanskeligere å få inn en fot innenfor arbeidsmarkedet.

– Jeg hadde ingen referanser og derfor syntes jeg KICKS’ mentorledede praksisprogram var en god mulighet til å fylle ut CV-en, lære nye ting og få erfaring fra et godt arbeidsmiljø, forteller Anine, som har gjennomført KICKS Mentorskapsprogram.
Fikk du noe mer ut av KICKS mentorledede praksisprogram?
– Jeg har blitt mye tryggere på meg selv og har fått bedre selvtillit. Jeg har lært masse om skjønnhet og ulike produkter og har også fått en mer strukturert hverdag, sier Anine, som i dag er ansatt som butikkselger hos KICKS. Anette arbeider som butikksjef i KICKS Paléet i Oslo og har vært mentor i S.H.A.R.E. Hun er overbevist om at nettopp et mentorprogram har mange fordeler. – Det er viktig å få folk i arbeid, og det er viktig at alle føler seg sett. Å føle at man behersker ting gjennom arbeidstrening gjør at det blir enklere å komme over terskelen og komme ut i arbeidslivet, sier Anette. Har du lært noe av å være mentor?
– Det føles alltid bra å kunne hjelpe andre, og at man kan gjøre så stor forskjell for en annen person gjennom en enkel innsats føles fantastisk. Jeg føler også at jeg har blitt flinkere til å tilpasse meg ulike mennesker. Det er både viktig og nødvendig at vi alle lærer oss å ta hensyn til hverandre, og at det er bra at vi er forskjellige.

Få først, Betal senere. Del opp, Betale Direkte med kort.
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2020Kundeservice 955 10 331