Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

Slik våger du å lytte når noen sliter

De fleste av oss opplever psykiske helseproblemer en eller annen gang i livet. Hvis noen rundt deg sliter, kan du være en viktig støtte. Her er eksperttipsene som hjelper deg med å gjøre en forskjell.

MENTAL HELSE ER en hjertesak for oss i KICKS. Ved å snakke om hvordan vi har det, både i egne kanaler og sammen med våre ambassadører, ønsker vi å øke kunnskapen og bidra til psykisk velvære. Siden 2016 har vi støttet flere organisasjoner som jobber med psykisk helse i Norden. En av dem er MHU, Mental Helse Ungdom. De jobber for økt åpenhet om psykisk helse, forebygging av psykiske plager og et bedre psykisk helsetilbud, blant annet ved å tilby samtaleterapi og hjelpechat.

Hvorfor er det viktig å ha noen som lytter?
– Når man sitter alene med tankene sine, store som små, så vil de vokse seg større. Deler du tanker om problemer med andre, vil det føles lettere. Ber du samtidig om råd/synspunkter, så vil mange kunne hjelpe deg med å sette dem i perspektiv. Vi sier ofte at et delt problem er et halvert problem.

På hvilken måte er det å lytte en viktig del av MHUs virksomhet?
– Hos oss er det mange som har egenerfaring med psykisk uhelse. Det å kunne snakke med andre som har stått i noe av det samme, er veldig befriende og viktig for å få det bedre. Det hjelper deg med å normalisere det du føler, og bli mer mottakelig for hjelp. Å sitte med tunge tanker alene gjør ofte at problemene vokser. Dette har vi fokus på i alle ledd av vårt arbeid.

Hvilke resultater gir det?
– Du vil føle deg lettere til sinns ved å få «tømt» hodet ditt, og ved å fortelle høyt blir du tvunget til å sette ord på tankene. Det vil hjelpe deg å sortere og muligens se på problemene dine litt annerledes. Det føles også ofte godt at det er noen som vet hvordan du egentlig har det, og som vil hjelpe deg å få det bedre.

7 TIPS TIL LYTTING I VANSKELIGE SAMTALER

Vi må bli flere som lytter. For mange er det utfordrende å begynne å fortelle hvordan de har det. Det som blant annet spiller en stor rolle, er hvordan personen de henvender seg til, reagerer. Derfor gir vi her Tjejzonens sju beste tips for deg som gjerne vil bli en bedre lytter i vanskelige samtaler.

1. VÆR TIL STEDE.
Det at du simpelthen er der og viser at du lytter, betyr mer enn du tror.

2. VIS KJÆRLIGHET OG OMSORG.
Personen som forteller, er ofte redd for å bli dømt eller avvist. Spør om du får gi en klem.

3. BEHOLD ROEN.
Han eller hun som forteller, kan være redd for at du skal bli sint eller lei deg. Ta hensyn til dine egne reaksjoner, men gjør det etter samtalen.

4. VIS AT DU TROR PÅ DET SOM BLIR FORTALT.
Mange som bærer på en hemmelighet, er redd for ikke å bli trodd. Lytt uten å stille spørsmål.

5. IKKE LOV FOR MYE.
Si tydelig fra at du ikke har alle svarene, men du kan gjøre ditt beste for å finne alternativer, være tilgjengelig og hjelpe personen med å søke hjelp hos andre-

6. TAKK PERSONEN SOM HAR FORTALT.
At noen har valgt å åpne seg for deg, er en tillitserklæring. Oppmuntre den beslutningen, og bekreft at det er et tegn på styrke og mot.

7. LYTT TIL DINE EGNE BEHOV.
En vanskelig samtale kan vekke følelser som redsel, uro og maktesløshet i deg som lytter. Spør derfor deg selv etterpå: Hva har jeg behov for? Be gjerne andre om hjelp slik at du kan lytte på en måte som er bærekraftig over tid.

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331