W
Weleda

#
100BON

S.H.A.R.E.

SHARE, psykisk ohälsa, unga kvinnor, KICKS

KICKS løfter spørsmålet om dårlig psykisk helse blant ungdom

Stadig flere unge kvinner sliter med dårlig psykisk helse. For mange er det imidlertid fortsatt vanskelig å snakke om det. Derfor har KICKS startet S.H.A.R.E, et langsiktig initiativ der vi vil arbeide med å formidle kunnskap om slike spørsmål.

Dårlig psykisk helse har vært et økende problem i Norge de siste 20 årene. Aller verst er det for unge kvinner, som opplever stadig større prestasjonskrav og føler ensomhet, utilstrekkelighet og angst. For mange er det fortsatt vanskelig å snakke om psykiske problemer og våge å be om hjelp. Her ønsker KICKS å gjøre en innsats.

– For oss er det viktig at vårt engasjementet har utgangspunkt i noe som engasjerer mange av medarbeiderne og kundene, på et område der vi tror at vi faktisk har noe å bidra med. Derfor var det et naturlig valg for oss å engasjere oss i unge kvinners psykiske helse, sier Malin Stavlind, KICKS’ bærekraftsjef.

En tredjedel blir rammet

KICKS har mange kvinnelige medarbeidere, og størsteparten av kundene våre er kvinner. Om du ikke selv er eller har vært rammet av dårlig psykisk helse, så kjenner du sannsynligvis noen som er eller har vært det. Studier viser at en tredjedel av alle norske kvinner blir rammet av en eller annen form for psykiske problemer i løpet av livet. Dårlig psykisk helse er et bredt begrep som rommer alt fra små plager som påvirker hverdagen, til mer alvorlige psykiske sykdommer.

Vår samarbeidspartner

Som en del i SHARE vil KICKS samarbeide med den ideelle organisasjonen Mental Helse Ungdom, som jobber med psykiske problemer og legger vekt på medmenneskelig støtte, utdanning og informasjon for å kunne spre kunnskap og bidra til et åpnere klima. Organisasjonen får 1 krone for hvert solgte KICKS-produkt fra makeup-, hudpleie- og hårpleieutvalget.

– I samarbeidet med Mental Helse Ungdom drar vi nytte av hverandres sterke sider for å nå ut med et viktig budskap. S.H.A.R.E gir oss muligheten til å vise at vi i KICKS ønsker å bidra og gjøre en innsats, sier Malin Stavlind.

SHARE, psykisk ohälsa, unga kvinnor, KICKS, Mind, Tjejzonen, mår dåligt, ångest

Unge kvinner og
dårlig psykisk helse

Undersøkelser blant ungdom og unge voksne i Norge viser at rapporteringen av symptomer på psykiske helseplager øker, og at økningen er særlig alarmerende blant unge kvinner. Ung i Norge-undersøkelsen viser at omtrent en tredjedel av unge kvinner sliter med moderate til tunge psykiske helseplager.


Hvem er Mental
Helse Ungdom?

Mind, psykisk ohälsa
Mental Helse Ungdom ble stiftet i 2005. Før 2011 var de en ungdomsgruppe i moderorganisasjonen Mental Helse. Mental Helse Ungdom har seks ansatte, omkring 100 aktive frivillige og nærmere 1300 medlemmer. Ønsker du mer informasjon, gå til mentalhelseungdom.no.

Ved bruk av kicks.no godkjenner du at vi benytter cookies for å øke brukeropplevelsen.

Laster...