Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.

S.H.A.R.E

KICKS løfter spørsmålet om dårlig psykisk helse blant ungdom

Stadig flere unge kvinner sliter med dårlig psykisk helse. For mange er det imidlertid fortsatt vanskelig å snakke om det. Derfor har KICKS startet S.H.A.R.E, et langsiktig initiativ der vi vil arbeide med å formidle kunnskap om slike spørsmål.

Dårlig psykisk helse har vært et økende problem i Norge de siste 20 årene. Aller verst er det for unge kvinner, som opplever stadig større prestasjonskrav og føler ensomhet, utilstrekkelighet og angst. For mange er det fortsatt vanskelig å snakke om psykiske problemer og våge å be om hjelp. Her ønsker KICKS å gjøre en innsats.

En tredjedel blir rammet
KICKS har mange kvinnelige medarbeidere, og størsteparten av kundene våre er kvinner. Om du ikke selv er eller har vært rammet av dårlig psykisk helse, så kjenner du sannsynligvis noen som er eller har vært det. Studier viser at en tredjedel av alle norske kvinner blir rammet av en eller annen form for psykiske problemer i løpet av livet. Dårlig psykisk helse er et bredt begrep som rommer alt fra små plager som påvirker hverdagen, til mer alvorlige psykiske sykdommer.

Vår samarbeidspartner
Som en del av SHARE samarbeider KICKS løpende med de ideelle organisasjonenene Mental Helse Ungdom i Norge og Tjejzonen i Sverige. De jobber bredt med psykiske problemer og legger vekt på medmenneskelig støtte. Vi drar nytte av hverandres sterke sider i arbeidet med å øke kunnskapen om dårlig psykisk helse. I tillegg til den økonomiske støtten bidrar KICKS ved at vi på ulike måter tar opp temaet psykisk helse gjennom kanalene våre.

I samarbeid med organisasjonene tilbyr KICKS mentorledet praksis for unge kvinner som selv har erfaring med psykiske problemer. Formålet er blant annet å tilby arbeidserfaring i et trygt miljø og bidra til økt selvfølelse. Medarbeidere fra KICKS’ butikker og kontorer er mentorer og blir forberedt på oppgaven ved hjelp av kursing. For medarbeiderne er dette en mulighet til å bidra til en annen persons utvikling og samtidig kunne utvikle seg selv.

Hva står S.H.A.R.E for?

S – Support local organizations
KICKS støtter organisasjoner som arbeider med å forebygge dårlig psykisk helse.

H – Hire in mentorship program
KICKS tilbyr mentorstøttet arbeidspraksis på arbeidsplassene.

A – Ambassadors
KICKS fremhever positive forbilder.

R – Raise awareness
KICKS bruker kanalene sine til å spre kunnskap om dårlig psykisk helse.

E – Empower young women
Styrker ved å bryte tabu om psykiske lidelser.

Unge kvinner og  dårlig psykisk helse
Undersøkelser blant ungdom og unge voksne i Norge viser at rapporteringen av symptomer på psykiske helseplager øker, og at økningen er særlig alarmerende blant unge kvinner. Ung i Norge-undersøkelsen viser at omtrent en tredjedel av unge kvinner sliter med moderate til tunge psykiske helseplager.

Hvem er Mental Helse Ungdom?
Mental Helse Ungdom ble stiftet i 2005. Før 2011 var de en ungdomsgruppe i moderorganisasjonen Mental Helse. Mental Helse Ungdom har seks ansatte, omkring 100 aktive frivillige og nærmere 1300 medlemmer. Ønsker du mer informasjon gå inn på Mental Helse Ungdom.

Få først, Betal senere. Del opp, Betale Direkte med kort.
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2019Kundeservice 955 10 331