Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Hvordan vi gjør det

share.jpg

S.H.A.R.E.

Psykiske helseproblemer i samfunnet øker og omfatter både psykisk sykdom og psykiske utfordringer som påvirker dagliglivet. S.H.A.R.E. ble startet i 2016 for å øke kunnskapen og bryte tabuer i samarbeid med ekspertorganisasjoner.

KICKS ønsker å bidra positivt til det samfunnet vi er en del av. For oss er det viktig at vårt engasjement er knyttet til noe som påvirker mange av våre medarbeidere og kunder, og derfor føles det naturlig at vi engasjerer oss i unges psykiske helse.

S.H.A.R.E. ble startet som et langsiktig initiativ i 2016 for å øke kunnskapen og bryte tabuer om psykiske helseproblemer i samarbeid med ekspertorganisasjoner, og for å tilby et mentorledet praksisprogram for unge mellom 18 og 27 år som har erfart psykiske helseproblemer. Gjennom praksisprogrammet får praktikantene mulighet til å prøve seg i yrker i en bransje som interesserer dem, samtidig som de får støtte av en engasjert mentor som kan tilby trygghet, inspirere og vise vei. Mange unge kvinner trenger medmennesker å snakke med, betro seg til og ha en relasjon til.

Det mentorledede praksisprogrammet blir drevet i samarbeid med organisasjoner som vi har stor tillit til på dette området. KICKS samarbeidsorganisasjoner er Tjejzonen i Sverige og Mental Helse Ungdom i Norge. Vi søker etter en ny samarbeidspartner i Finland. Siden starten i 2016 har KICKS tatt imot 115 praktikanter innenfor rammen av S.H.A.R.E. Vi arbeider også i KICKS med å øke kunnskapen om psykiske helseproblemer. I løpet av 2019 kommer et kurs for å motvirke tabuer knyttet til emnet og for å åpne opp for samtaler. Vi ønsker at alle i KICKS skal våge å snakke om hvordan vi har det, hvordan vi kan hjelpe hverandre, og hvor man kan søke hjelp. Kurset skal bidra til en kultur der det er selvsagt å snakke om disse spørsmålene.

share.jpg

Hvem er Mental Helse Ungdom?

Mental Helse Ungdom ble stiftet i 2005. Før 2011 var de en ungdomsgruppe i moderorganisasjonen Mental Helse. Mental Helse Ungdom har seks ansatte, omkring 100 aktive frivillige og nærmere 1300 medlemmer. Ønsker du mer informasjon gå inn på Mental Helse Ungdom.

7 tips for å lytte i vanskelige samtaler (PS! #6 gjør underverker)

Vi trenger flere som lytter. For mange er det utfordrende å ta det første steget og fortelle hvordan de har det. Noe som spiller en stor rolle, er hvordan personen de har henvendt seg til reagerer. Her kommer derfor Tjejzonens syv beste tips for deg som vil bli en bedre lytter i vanskelige samtaler.

 1. Vær til stede. Bare det å være der og vise at du lytter betyr mer enn du kan forestille deg.
 2. Vis kjærlighet og omsorg. Personen som forteller, er ofte redd for å bli dømt eller avvist. Spør om du kan gi en klem.
 3. Hold deg rolig. De som forteller, kan være bekymret for å gjære deg sur eller trist. Man får reagere, men gjør det etter samtalen.
 4. Vis at du tror på det som blir fortalt. Mange som bærer på en hemmelighet er redd for å ikke bli trodd. Nå har du muligheten til å bevise det motsatte – lytt uten å stille spørsmål.
 5. Ikke lov for mye. Vær tydelig med at du ikke har alle svar, men du kan gjøre ditt beste for å finne alternativer, være til stedet og hjelpe personen om å søke annen støtte.
 6. Takke personen som har fortalt. At noen har valgt å åpne opp seg for deg, er en stor tillit. Oppmuntre den beslutningen og bekreft at det indikerer styrke og mot.
 7. Lytt til dine egne behov. Under en vanskelig samtale kan det vekkes følelser som frykt, bekymring og maktløshet når du lytter. Spør derfor deg selv etterpå: Hva trenger jeg? Ta gjerne hjelp fra andre slik at lyttingen din blir bærekraftig.

Vi vet at den som føler seg sett og har blitt behandlet med respekt, igjen gir videre gaven å lytte. Takk for at du lytter!

Praksis hos KICKS

Er du mellom 18 og 27 år og nysgjerrig på hvordan det er å jobbe i butikk eller på vårt kontor? Har du lyst til å jobbe med service og kundebehandling eller administrasjon og support, med støtte fra en helt egen mentor? Da kan du få mulighet til å jobbe som praktikant i KICKS!

Hvem er du?

Du er jente og mellom 18 og 27 år. Du er nysgjerrig på hvordan det er å jobbe i et kosmetikkselskap, og liker å jobbe med service og kundebehandling. Du har selv erfart psykiske helseproblemer i en eller annen form. Du trenger ikke å ha arbeidserfaring fra butikk eller kontor, men du er interessert i å lære mer om skjønnhetsbransjen.

Hva får du?

Du får en morsom og utviklende praksisperiode i en KICKS-butikk eller på KICKS’ kontor i Stockholm. Du får en støttende mentor og medmenneske som du kan snakke med, og som lytter til deg. Praksisperioden tilpasses individuelt, men varer som regel i cirka 3 måneder. Praksisen er ubetalt.

Har du spørsmål?

Hvis du har spørsmål om praksisprogrammet, kan du gjerne ta kontakt med KICKS kundeservice eller en av våre samarbeidsorganisasjoner.

kosmetiskt_avfall.jpg

Kosmetisk avfall

De fleste vet at batterier, malingsrester og lysrør skal leveres inn til kommunens mottak for farlig avfall, men mange vet ikke at enkelte typer skjønnhetsprodukter også klassifiseres som farlig avfall og derfor skal leveres inn. Emballasje med rester i, for eksempel parfyme, neglelakk, neglelakkfjerner, hårfarge- eller hårfjerningsmiddel, samt spraybokser inneholder stoffer som ikke skal helles i avløpet eller kastes i restavfallet. Tom emballasje sorteres etter emballasjemateriale, f.eks. glass, plast eller metall.

Til kosmetisk avfall regnes blant annet disse skjønnhetsproduktene:

 • Neglelakk
 • Neglelakkfjerner
 • Produkter i spraybokser
 • Hårfargemidler
 • Parfyme (tomme parfymeflasker sorteres som glass)
 • Hårfjerningsmidler
Få først, Betal senere. Del opp, Betale Direkte med kort.
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2020Kundeservice 955 10 331