Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Nå får du 20% når du handler for over 700 kr! Gjelder ikke BYREDO, gaveesker, advenstkalendere, Beauty Services og gavekort. Gjelder ons-søn.

Bærekraftig skjønnhet

Vår adm.dir. om KICKS’ arbeid med bærekraft

I dagens bevisste samfunn står
bærekraft langt oppe på dagsorden,
men hva innebærer det
rent konkret for et skjønnhetsforetak?
KICKS’ adm.dir. Freddy
Sobin forklarer.

Hva betyr bærekraft for KICKS som selskap?

– For meg som administrerende direktør handler bærekraft om alt vi gjør, fra å selge skjønnhetsprodukter uten stereotype skjønnhetsidealer til å tilby produkter som ikke medfører negative effekter, verken for mennesker eller miljø. Det er en utfordring, men for oss som er Nordens største skjønnhetskjede, er det også en mulighet. Vi både ønsker og skal ta lederskap og dermed peke ut en retning som forhåpentligvis kan inspirere andre.

På hvilken måte arbeider KICKS aktivt for å være et sosialt bærekraftig selskap?

– Vårt bærekraftsarbeid dreier seg i stor grad om hvordan vi selv tenker, handler og kommuniserer i alle ledd, både internt og eksternt. Vi ønsker å vise at skjønnhet kan være mange forskjellige ting og se ut på mange forskjellige måter. Mangfold gjenspeiler samfunnet og driver det fremover. Det samme gjelder for oss som arbeidsplass. Vårt utgangspunkt er at vi som selskap når bedre ut til våre kunder ved at vi er ulike. Vi får det til å skje ved å leve som vi lærer, både i selskapet og i vår kundekommunikasjon. Miljøspørsmålet er en viktig del av bedrifters samfunnsansvar.

Hvordan arbeider KICKS for å redusere sin miljøpåvirkning?

– Vi har blant annet fulgt nøye med i debatten om plast. I likhet med mange andre aktører har vi begynt å analysere grundigere hva vi selv kan gjøre. Plast er et materiale som vi alle har i overflod rundt oss, både forbrukere og bedrifter. Vi er positive til at bærekraftsutfordringer i tilknytning til plast får oppmerksomhet; det å driver spørsmålet fremover. For KICKS’ del påvirker det for eksempel hvordan vi utvikler og emballerer våre egne produkter. Sammen med andre foretak i Axel Johnson-gruppen, som eier KICKS, foretar vi en analyse av våre plaststrømmer, og KICKS holder nå på med å utarbeide en egen plaststrategi.

Har du flere konkrete eksempler på hvordan KICKS arbeider med miljøspørsmålet?

– Ja. Kosmetiske produkter bidrar i dag dessverre til miljøbelastning etter at de har gjort jobben sin. I en del tilfeller bør produkter og emballasje ikke kastes i det vanlige avfallet. Derfor har KICKS startet et initiativ som går ut på å samle inn kunders kosmetiske avfall i butikkene våre. Det innebærer en mulighet til å engasjere våre kunder og samtidig stimulere til bærekraftig atferd. For øyeblikket er det bare kunder i Stockholm og Göteborg som kan levere inn kosmetikkavfall i utvalgte butikker, men vi arbeider løpende sammen med flere kommuner for å utvide både antallet butikker og byer der vi kan tilby dette.

  • Fri frakt over 99 krFri frakt over 99 kr
  • Gratis vareprøverGratis vareprøver
  • EkspressleveranseEkspressleveranse

Gratis vareprøver

På kicks.no kan du velge å få to vareprøver med i hver bestilling

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2020Kundeservice 955 10 331