Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Nå får du en goodiebag til en verdi av 800 kr når du handler for samme sum! Gjelder kun på kicks.no, så langt lageret rekker.

"Praksisplassen hos KICKS har gjort meg mer sikker på meg selv"

Intervju
For ett år siden begynte hun å isolere seg mer og mer, og sykemeldte seg fra jobben. Nå har Mia Benedicte Davis Sandberg blitt praktikant hos KICKS gjennom mentorprogrammet, og takker mentor Tracy for at hun har fått selvtilliten tilbake.

– Jeg våknet i tre-tiden på natta at hele huset sto i brann. Hadde jeg våknet tre minutter senere, hadde vi aldri kommet oss ut, fortalte brannvesenet oss. Det var en så traumatisk opplevelse. Det at jeg ikke var med familien min eller gode venner, var rimelig tøft. Når man går gjennom en såpass stor hendelse i tenårene har man ikke bygget opp selvtilliten enda, og dette gjorde meg bare enda mer usikker. 

Mia Benedicte holdt ut to år i USA, men oppholdet hadde gjort mye med psyken hennes. Da hun kom hjem til Oslo begynte hun å isolere seg mer og mer. Julen 2015 gikk hun på en smell. Hun levde da et stressende liv med en jobb som dørselger samtidig som hun tok opp fag ved siden av jobben. 

– Jeg begynte å isolere meg og sykemeldte meg fra jobb. Jeg hadde ikke noe mer energi. Mai 2016 oppsøkte Mia NAV og visste ikke hva hun skulle gjøre. Hun hadde en lang samtale med fastlegen sin om å få en psykolog og fikk dessuten beskjed om at hun ikke var frisk nok til å jobbe. 

– Det var faktisk en lettelse. Her hadde noen endelig hørt meg, og skjønte hvordan jeg hadde det! 

Mia brukte lang tid før hun var klar for å jobbe igjen, men også da var hun usikker på hva hun skulle gjøre. November 2016 ble Mia oppmerksom på mentorprogrammet til KICKS S.H.A.R.E. Programmet innebærer at KICKS bidrar økonomisk til organisasjoner som jobber mot psykisk helse, og hjelper dessuten unge jenter inn i arbeidslivet gjennom å være praktikanter i KICKS-butikker. 

Siden Mia var liten, har hun elsket å sminke seg selv og andre, og tenkte derfor at dette passet perfekt. Og med en gang hun møtte sin mentor Tracy, fikk hun en god følelse. 

– Første gang jeg møtte Tracy var hun så positiv og så engasjert! Det var så utrolig godt å møte en slik person. Praksisplassen har gjort henne mer sikker på seg selv. Hun har fått et sted å gå til, et sted som gir mening. 

– Det er godt å føle at jeg er en del av noe større og noe viktig! Tracy har også betydd så utrolig mye for meg. Hun motiverer meg, og er flink til å rose meg når jeg gjør noe bra! Om det er noe som helst, vet jeg at jeg kan prate med henne. 

Har du noen tips til andre som skal ut i arbeidslivet på denne måten? 

– I begynnelsen kan det virke skummelt, men det gjelder bare å hoppe i det. Du må bare legge deg selv til side og gå ut av komfortsonen! Når man blir psykisk syk blir man så opptatt av seg selv og problemene sine, og derfor er det viktig å gjøre noe som tar oppmerksomheten bort fra en selv. Og hvis man har folk rundt seg, til å lene seg på, bruk de for alt det er verdt, til du er trygg igjen til å stå på egne ben. 

Første gang mentor Tracy ved KICKS Oslo City og Mia møttes, fant de kjemien med det samme. 

– Vi klikket med en gang, og det har vært så fint åha henne med på laget. Før slet hun med å åpne seg,men jeg er tålmodig. Jeg ville være mentor for å hjelpe andre. Vi mennesker er ikke perfekte, og livet går opp og ned. Det er viktig at vi støtter dem som trenger det. I starten slet Mia med nervøsitet og usikkerhet, men Tracy forteller at hun har vokst mye den siste tiden. 

– Nå tør Mia å snakke med kunder uten å ha meg ved sin side hele tiden, og hun kommer på jobbenmed selvsikkerhet! Det er så fint å se! Tracy vil gjerne fortsette å være mentor, og synes det er viktig at flere også melder seg. 

– Jeg tror det er viktig å sette oss selv i andres situasjon. Her er det mennesker som trenger hjelp, og vi er alle forskjellige. Vi må alltid tenke at dersom vi skal hjelpe noen må vi gjøre det med hele hjertet vårt!

Les mer

10 oktober - en viktig dag for psykisk helse

Intervju
Hvert år rammes flere og flere av psykisk sykdom. Gjennom initiativet S.H.A.R.E.vil KICKS bidra til arbeidet for å snu utviklingen. Derfor markerer vi og vår samarbeidspartner Mental Helse Ungdom Verdensdagen for psykisk helse den 10. oktober.

Ida Fladen ”Diagnosen ga alt mening”

Intervju
Da utmattelsen satte seg i hodet, skjønte tv-programleder Ida Fladen at hun måtte ta grep. I dag snakker hun åpent om depresjonen for å hjelpe andre – og seg selv.

”Praksisen har hjulpet meg med å finne ut hvem jeg er”

Intervju
Juliane Egestad var sengeliggende i over to år, slått ut av en sykdom som du ikke ser. Nå er hun ansatt i KICKS Bogstadveien og på bedringens vei, etter at praksisplassen snudde livet hennes opp ned. Her forteller hun hva det har betydd for henne og sykdommen hennes.

Linnèa Myhre - ”Du må lære å like deg selv for den du er”

Intervju
Linnéa Myhre har vært en inspirasjon for mange. Gjennom blogging og bokutgivelser har hun beskrevet sykdommen og hverdagen sin på en åpen og ærlig måte. Her forteller hun hvordan hun har det i dag, og hva som har hjulpet henne til å få det bedre.

Psykisk helse: Bak fasaden

Intervju
Bak sminken finner man mer enn ujevne hudtoner og lyse vipper. En av fire jenter mellom 15 og 16 år har depressive symptomer, ifølge Ungdata og NOVA. Her ønsker KICKS å gjøre en innsats.

Slik møter du noen med en psykisk lidelse

Intervju
Man regner med at halvparten av Norges befolkning vil få en psykisk lidelse i løpet av livet. Det betyr at selv om du ikke blir rammet selv, så kjenner du sannsynligvis noen som har eller har hatt en psykisk lidelse. Hvordan kan vi som pårørende takle dette?

”Det føles bra å være med og virkelig bidra til noe positivt”

Intervju
Arbeidspraksis med en mentor er en sentral del av KICKS’S.H.A.R.E.- prosjekt. Noora Räikkönen, som jobber i butikken i varehuset Citycenter i Helsingfors, forteller om sine ti uker som mentor.
Få først, Betal senere. Del opp, Betale Direkte med kort.
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2020Kundeservice 955 10 331