Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Nå får du en goodiebag til en verdi av 800 kr når du handler for samme sum! Gjelder kun på kicks.no, så langt lageret rekker.

Ida Fladen ”Diagnosen ga alt mening”

Intervju
Da utmattelsen satte seg i hodet, skjønte tv-programleder Ida Fladen at hun måtte ta grep. I dag snakker hun åpent om depresjonen for å hjelpe andre – og seg selv.

Gjennom tv-programmer som Prosjekt Perfekt og Happy Go Lucky, har vi blitt kjent med den ærlige 31-åringen Ida Fladen, som ikke legger skjul på hvordan hun har og har hatt det de siste årene. I programmene har Ida fortalt åpent om sitt forhold til angst og depresjon, men det tok mange år før hun klarte å snakke om diagnosen hun fikk for fire år siden. 

Da hun arbeidet som sprudlende programleder i radiokanalen NRJ, var hun ofte slapp og utmattet, men klarte ikke sette fingeren på hva som feilet henne. Siden hun var liten, har hun hatt krystallsyken, noe som tok henne flere år å finne ut av. I 2013 forverret situasjonen seg betraktelig. Hun begynte i en ny og spennende stilling i NRK P3, og her var det ingen som visste at Ida slet med utmattelse.

– Jeg ville bare vise dem at jeg var god nok til å jobbe der, og derfor tillot jeg meg ikke å fortelle dem om situasjonen min. Krystallsyken slo ut for fullt, jeg ble helt utmatta, og til slutt satte utmattelsen seg i hodet. Jeg gikk og grein på vei til jobb hver dag, men jeg tenkte ikke da at det kunne være noe psykisk. Jeg hadde så lite kunnskap om dette! Jeg trodde man måtte ha opplevd noe fælt i nærmeste familie, som misbruk eller dødsfall, for å bli så syk som jeg var, sier Ida.

Til slutt ble Ida så dårlig, både psykisk og fysisk, at kjæresten tok henne med til legen. Her ble hun diagnostisert med depresjon.

– Jeg skjønte plutselig hvorfor jeg hadde følt meg så utmatta. Før visste jeg ikke at man kunne være deprimert over å være utmatta, men plutselig ga alt mening!

For fire år siden, da Ida fikk beskjeden om at hun var deprimert, var det få som snakket om psykiske lidelser, og derfor føltes det ikke som hun var normal.

– Jeg skammet meg over det, og derfor valgte jeg først å si at jeg var utbrent. Jeg følte at det var mer akseptert å si at kroppen min var sliten enn hodet.

Det tok et par måneder før hun turte å fortelle at hun var deprimert, og selv klarte å akseptere det.

–Det er først når man aksepterer sykdommen, at man klarer å jobbe med å komme seg ut av den, tror Ida.

Ida begynte hos psykolog, fikk medisiner og snakket med venner om sykdommen. I dag har hun det bra, men sier at det har gått opp og ned.

– For meg har det enten vært helvete eller bra, sier tv-profilen, som har fått mye ros for sitt siste tv-prosjekt Happy Go Lucky, et program som egentlig skulle handle om noe helt annet.

– Jeg skulle egentlig lage et program om kroppspress og trening, men rett før vi skulle gå i gang med innspilling, ble jeg veldig dårlig med krystallsyken og ble sengeliggende en lang periode. Da foreslo noen å lage et program om akkurat det.

I programmet slår Ida et slag for mer åpenhet rundt mental helse, og hun får mange meldinger som sier at hun har hjulpet andre i samme situasjon.

– Man må vite at man ikke er alene om dette. Det er så mange som opplever psykisk lidelse i Norge. Det å vite at jeg, med mange flere, har satt fotspor og er med på å påvirke og sette søkelyset på mental helse og psykiske lidelser, har helt klart hjulpet meg også. 

Les mer

10 oktober - en viktig dag for psykisk helse

Intervju
Hvert år rammes flere og flere av psykisk sykdom. Gjennom initiativet S.H.A.R.E.vil KICKS bidra til arbeidet for å snu utviklingen. Derfor markerer vi og vår samarbeidspartner Mental Helse Ungdom Verdensdagen for psykisk helse den 10. oktober.

”Praksisen har hjulpet meg med å finne ut hvem jeg er”

Intervju
Juliane Egestad var sengeliggende i over to år, slått ut av en sykdom som du ikke ser. Nå er hun ansatt i KICKS Bogstadveien og på bedringens vei, etter at praksisplassen snudde livet hennes opp ned. Her forteller hun hva det har betydd for henne og sykdommen hennes.

Linnèa Myhre - ”Du må lære å like deg selv for den du er”

Intervju
Linnéa Myhre har vært en inspirasjon for mange. Gjennom blogging og bokutgivelser har hun beskrevet sykdommen og hverdagen sin på en åpen og ærlig måte. Her forteller hun hvordan hun har det i dag, og hva som har hjulpet henne til å få det bedre.

"Praksisplassen hos KICKS har gjort meg mer sikker på meg selv"

Intervju
For ett år siden begynte hun å isolere seg mer og mer, og sykemeldte seg fra jobben. Nå har Mia Benedicte Davis Sandberg blitt praktikant hos KICKS gjennom mentorprogrammet, og takker mentor Tracy for at hun har fått selvtilliten tilbake.

Psykisk helse: Bak fasaden

Intervju
Bak sminken finner man mer enn ujevne hudtoner og lyse vipper. En av fire jenter mellom 15 og 16 år har depressive symptomer, ifølge Ungdata og NOVA. Her ønsker KICKS å gjøre en innsats.

Slik møter du noen med en psykisk lidelse

Intervju
Man regner med at halvparten av Norges befolkning vil få en psykisk lidelse i løpet av livet. Det betyr at selv om du ikke blir rammet selv, så kjenner du sannsynligvis noen som har eller har hatt en psykisk lidelse. Hvordan kan vi som pårørende takle dette?

”Det føles bra å være med og virkelig bidra til noe positivt”

Intervju
Arbeidspraksis med en mentor er en sentral del av KICKS’S.H.A.R.E.- prosjekt. Noora Räikkönen, som jobber i butikken i varehuset Citycenter i Helsingfors, forteller om sine ti uker som mentor.
Få først, Betal senere. Del opp, Betale Direkte med kort.
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2020Kundeservice 955 10 331