Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Members only! Nå får du 30% på All Nighter Setting Spray fra Urban Decay! Kun 3 stk per kunde.

”Det føles bra å være med og virkelig bidra til noe positivt”

Intervju
Arbeidspraksis med en mentor er en sentral del av KICKS’S.H.A.R.E.- prosjekt. Noora Räikkönen, som jobber i butikken i varehuset Citycenter i Helsingfors, forteller om sine ti uker som mentor.

Arbeidspraksis med mentor, som er en del av KICKS' S.H.A.R.E.-prosjekt, har fått en god start. Hudterapeut Noora Räikkönen jobber i butikken i varehuset Citycenter i Helsingfors og var mentor høsten 2017.

– Da de informerte om mentorprogrammet, ble jeg interessert med én gang. Mentorskapet ga meg en mulighet til å støtte og hjelpe unge kvinner med psykiske helseproblemer. Derfor var det lett for meg å bestemme at jeg ville bli mentor, forteller Noora.

Den finske foreningen for mental helse er KICKS' samarbeidspartner i S.H.A.R.E.-prosjektet i Finland, og det er foreningen som tar hånd om opplæringen av mentorer. På kursdagen får mentorene grunnleggende kunnskap om psykiske helseproblemer og veiledning om selve oppgaven. På mentormøtene kan de kommende mentorene utveksle erfaringer og få svar på ting de lurer på. Dessuten har mentorene en felles kontaktperson som hjelper dem og gir råd dersom de opplever problemer.

– Mentorskapet dreide seg i hovedsak om å gjøre det samme vi pleier å gjøre med praktikanter: å gi MORE OF s.h.a.r.e. "Mentorskapet ga meg en mulighet til å støtte og hjelpe unge kvinner" dem støtte, veiledning og oppmuntring i arbeidet. Det var viktig å snakke med praktikanten og være lydhør for hvordan hun hadde det. Minst én gang i uken skulle vi ha en samtale, for å sikre at praktikanten fikk passelig mange arbeidsoppgaver og ikke hadde for stor arbeidsbyrde, sier Noora. Hun synes ikke det var særlig tidkrevende å være mentor. Det holdt å huske å gi en annen person oppmerksomhet.

– Det mest givende med å være mentor var å se hvordan praktikanten utviklet seg – det sjenerte skallet åpnet seg, og en dyktig ung kvinne kom til syne. Det føltes godt å være med og virkelig bidra til noe positivt og å kunne gi praktikanten en reell mulighet til å prøve seg i arbeidslivet, og spesielt i vår fantastiske kosmetikkverden, sier Noora og smiler. Hun oppfordrer kolleger til å søke om å bli mentor. Å være mentor passer for dem som liker å veilede andre og ønsker utfordinger utover det vanlige arbeidet, og som har positiv energi.

Noora oppmuntrer også unge kvinner med mentale helseproblemer til å benytte seg av muligheten: – Man skal ikke være alene med problemene sine. Opplæringsprogrammet som KICKS tilbyr, er så unikt at jeg oppmuntrer alle som er det minste interesserte, til å søke på det. Det kreves ingen tidligere erfaring fra kosmetikkbransjen. Det viktigste er å ha interesse for arbeidslivet og vilje til å utvikle seg.

Les mer

10 oktober - en viktig dag for psykisk helse

Intervju
Hvert år rammes flere og flere av psykisk sykdom. Gjennom initiativet S.H.A.R.E.vil KICKS bidra til arbeidet for å snu utviklingen. Derfor markerer vi og vår samarbeidspartner Mental Helse Ungdom Verdensdagen for psykisk helse den 10. oktober.

Ida Fladen ”Diagnosen ga alt mening”

Intervju
Da utmattelsen satte seg i hodet, skjønte tv-programleder Ida Fladen at hun måtte ta grep. I dag snakker hun åpent om depresjonen for å hjelpe andre – og seg selv.

”Praksisen har hjulpet meg med å finne ut hvem jeg er”

Intervju
Juliane Egestad var sengeliggende i over to år, slått ut av en sykdom som du ikke ser. Nå er hun ansatt i KICKS Bogstadveien og på bedringens vei, etter at praksisplassen snudde livet hennes opp ned. Her forteller hun hva det har betydd for henne og sykdommen hennes.

Linnèa Myhre - ”Du må lære å like deg selv for den du er”

Intervju
Linnéa Myhre har vært en inspirasjon for mange. Gjennom blogging og bokutgivelser har hun beskrevet sykdommen og hverdagen sin på en åpen og ærlig måte. Her forteller hun hvordan hun har det i dag, og hva som har hjulpet henne til å få det bedre.

"Praksisplassen hos KICKS har gjort meg mer sikker på meg selv"

Intervju
For ett år siden begynte hun å isolere seg mer og mer, og sykemeldte seg fra jobben. Nå har Mia Benedicte Davis Sandberg blitt praktikant hos KICKS gjennom mentorprogrammet, og takker mentor Tracy for at hun har fått selvtilliten tilbake.

Psykisk helse: Bak fasaden

Intervju
Bak sminken finner man mer enn ujevne hudtoner og lyse vipper. En av fire jenter mellom 15 og 16 år har depressive symptomer, ifølge Ungdata og NOVA. Her ønsker KICKS å gjøre en innsats.

Slik møter du noen med en psykisk lidelse

Intervju
Man regner med at halvparten av Norges befolkning vil få en psykisk lidelse i løpet av livet. Det betyr at selv om du ikke blir rammet selv, så kjenner du sannsynligvis noen som har eller har hatt en psykisk lidelse. Hvordan kan vi som pårørende takle dette?
Få først, Betal senere. Del opp, Betale Direkte med kort.
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2020Kundeservice 955 10 331