Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.

SALG! Gjør et kupp på fantastiske beautyprodukter!

10 oktober - en viktig dag for psykisk helse

Intervju
Hvert år rammes flere og flere av psykisk sykdom. Gjennom initiativet S.H.A.R.E.vil KICKS bidra til arbeidet for å snu utviklingen. Derfor markerer vi og vår samarbeidspartner Mental Helse Ungdom Verdensdagen for psykisk helse den 10. oktober.

10. Oktober 1992 ble Verdensdagen for psykisk helse lansert av WFMH (World Federation for Mental Health), en internasjonal og ideell organisasjon som ble stiftet i 1948 av frivillige og tidligere pasienter. Tanken var å sette av en bestemt dag til å øke bevisstheten om og formidle informasjon om psykisk helse og sykdom. I år er det kanskje enda viktigere enn noensinne å markere denne dagen. Ifølge flere rapporter øker nemlig psykiske problemer på verdensbasis. Konsekvensene av psykisk sykdom er alvorlige, og folk rammes i stadig yngre alder. Alt tyder dessuten på at unge jenter rammes hardest. Over halvparten av alle 15-årige jenter oppgir at de sliter psykisk.

Hver femte unge jente i niende klasse har bevisst skadet seg selv minst én gang. Hvem som helst kan rammes, og det er mange ulike grunner til at man sliter. Dette er en utvikling som må stoppes, og alle initiativer som øker folks bevissthet, er et steg i riktig retning. Dette er en av grunnene til at KICKS har startet initiativet S.H.A.R.E. sammen med organisasjonen Mental Helse Ungdom. Nå vil vi sammen markere Verdensdagen for psykisk helse.

– Det er viktig å kjempe mot stigmatiseringen knyttet til dårlig psykisk helse, og derfor er det bra at denne dagen finnes. Det handler ikke bare om psykisk sykdom, men om psykisk helse, som er noe vi må ta vare på, og derfor er det viktig å markere dagen. Det er også viktig å fokusere på mennesket, og ikke bare på vitenskapen eller ekspertene. Vi vil derfor arrangere mange aktiviteter og formidle mest mulig informasjon, sier Adrian Tollefsen, generalsekretær i Mental Helse Ungdom. Rundt omkring i Norge vil det være ulike aktiviteter og arrangementer på Verdensdagen. Alt arrangeres av frivillige fra Mental Helse Ungdom og andre organisasjoner sammen med det offentlige.

– Våre frivillige vil være synlige på konferanser, i paneldebatter, i demonstrasjoner, osv. Vi vil være der folk er, og alle er velkommen til å bli med, avslutter Adrian Tollefsen.

Les mer

Ida Fladen ”Diagnosen ga alt mening”

Intervju
Da utmattelsen satte seg i hodet, skjønte tv-programleder Ida Fladen at hun måtte ta grep. I dag snakker hun åpent om depresjonen for å hjelpe andre – og seg selv.

”Praksisen har hjulpet meg med å finne ut hvem jeg er”

Intervju
Juliane Egestad var sengeliggende i over to år, slått ut av en sykdom som du ikke ser. Nå er hun ansatt i KICKS Bogstadveien og på bedringens vei, etter at praksisplassen snudde livet hennes opp ned. Her forteller hun hva det har betydd for henne og sykdommen hennes.

Linnèa Myhre - ”Du må lære å like deg selv for den du er”

Intervju
Linnéa Myhre har vært en inspirasjon for mange. Gjennom blogging og bokutgivelser har hun beskrevet sykdommen og hverdagen sin på en åpen og ærlig måte. Her forteller hun hvordan hun har det i dag, og hva som har hjulpet henne til å få det bedre.

"Praksisplassen hos KICKS har gjort meg mer sikker på meg selv"

Intervju
For ett år siden begynte hun å isolere seg mer og mer, og sykemeldte seg fra jobben. Nå har Mia Benedicte Davis Sandberg blitt praktikant hos KICKS gjennom mentorprogrammet, og takker mentor Tracy for at hun har fått selvtilliten tilbake.

Psykisk helse: Bak fasaden

Intervju
Bak sminken finner man mer enn ujevne hudtoner og lyse vipper. En av fire jenter mellom 15 og 16 år har depressive symptomer, ifølge Ungdata og NOVA. Her ønsker KICKS å gjøre en innsats.

Slik møter du noen med en psykisk lidelse

Intervju
Man regner med at halvparten av Norges befolkning vil få en psykisk lidelse i løpet av livet. Det betyr at selv om du ikke blir rammet selv, så kjenner du sannsynligvis noen som har eller har hatt en psykisk lidelse. Hvordan kan vi som pårørende takle dette?

”Det føles bra å være med og virkelig bidra til noe positivt”

Intervju
Arbeidspraksis med en mentor er en sentral del av KICKS’S.H.A.R.E.- prosjekt. Noora Räikkönen, som jobber i butikken i varehuset Citycenter i Helsingfors, forteller om sine ti uker som mentor.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2021Kundeservice 955 10 331