Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

Guide: den perfekte øyenbrynsformen for ansiktet ditt

Eksperttips
Myk, rund bue eller rett og skarp? Finn den beste øyenbrynsformen for deg ved å studere ansiktsformen din. Vi veileder deg til øyenbrynsformen som passer til nettopp ditt ansikt, og viser hvordan du napper brynene på en proff måte.

I dag skal brynene gjerne være fyldige og markerte – i hvert fall hvis man vil følge den dominerende beautytrenden. Men slik har det ikke alltid vært. På 1990-tallet var det smale og overnappede øyenbryn som gjaldt, og de ble enda smalere tidlig på 2000-tallet. Det var først på 2010-tallet at 1980-årenes tykke og buskete bryn gjorde comeback. Hvis du er en av dem som har latt pinsetten hvile for å la brynshårene vokse, kan det være på tide å tenke over hvilken øyenbrynsform som passer best til ansiktsformen din. Er en rund eller rett bue best? Skal brynene være markerte eller diskré? Her veileder vi deg til dine fineste bryn ut fra ansiktsform.

Firkantet ansiktsform

Din form: Et firkantet ansikt har et bredt kjeveparti med en mindre definert hake. Ellers er nesten alle deler av ansiktet like store.
Dine beste bryn: En høy, avrundet bue passer fint hvis du har et firkantet ansikt. Buen vil myke opp ansiktet og gjøre at det ser lengre ut.

Rund ansiktsform

Din form: Et rundt ansikt har myke former og en nett hake. Kjevebena er som regel den bredeste delen av ansiktet. Ellers er ansiktet omtrent like bredt som det er langt.
Dine beste bryn: Du som har rund ansiktsform, kler markerte og kantete øyenbryn. De markerte brynene gir struktur til det myke, runde ansiktet og gjør også at det ser bredere ut.

Oval ansiktsform

Din form: I likhet med et rundt ansikt er kinnbena den bredeste delen av ansiktet hvis du har en oval ansiktsform. Den store forskjellen er at ovale ansikter er mer avlange enn runde ansikter.
Dine beste bryn: Hvis du har oval ansiktsform, kan du bruke nesten hvilken som helst øyenbrynsform. Et tips er å la dine naturlige bryn veilede deg i valget av øyenbrynsform, og så nappe dem i den formen du synes er finest.

Diamantformet ansikt

Din form: Et diamantformet ansikt er smalt øverst, bredere i midten og smalner deretter av ned til haken. Denne formen ligner den ovale ansiktsformen på den måten at kinnbena er den bredeste delen av ansiktet.
Dine beste bryn: Hvis du har denne ansiktsformen, er bueformede bryn det beste valget. Formen gjør at pannen ser bredere ut, noe som balanserer ansiktet.

Hjerteformet ansikt

Din form: Som navnet antyder, ser denne ansiktsformen ut som et hjerte. Ansiktet har bred panne og er smalere nederst med en lang spiss hake. 
Dine beste bryn: For deg med hjerteformet ansikt passer en myk og avrundet bue best. Den runde buen balanserer den lange haken. Dessuten passer tykke og fluffy bryn veldig bra til denne ansiktsformen. Hvis du ikke har dette naturlig, kan du få den trendy looken ved hjelp av brynsblyant og brynsgel.

Napp øyenbrynene som proffene

Når du har funnet den perfekte øyenbrynsformen for nettopp ditt ansikt, er det på tide å lære hvordan du napper og trimmer dem på beste måte. Med rett teknikk trenger det ikke å gjøre vondt eller være vanskelig. Napp øyenbrynene som proffene ved å følge våre enkle trinn nedenfor!

1. Invester i en god pinsett
En pinsett hjelper deg med å forme øyenbrynene i den formen du vil ha. Men hvis du har en pinsett som ikke får skikkelig tak i brynshåret og i stedet brekker det, blir prosessen vanskelig. Sørg derfor for å investere i en riktig god pinsett med bra presisjon som hjelper deg å fjerne uønsket hårvekst.

2. Finn din øyenbrynsform
Før du begynner å nappe bort brynshårene, må du bestemme hvilken øyenbrynsform du vil ha. Napp deretter bort hår som ikke passer i den formen du har tenkt deg.

3. Sett opp håret
Når du napper øyenbrynene, vil du gjerne ha god oversikt. Ta derfor bort håret fra ansiktet ved å sette det opp i en dott eller ved hjelp av hårnåler.

4. Trim øyenbrynene om nødvendig
Noen ganger er det ikke nok bare å nappe ut hår for å få ønsket øyenbrynsform. Ved å gre brynene oppover kan du se om det er noen hår som stikker ut og ikke passer inn i formen. Disse hårene kan du klippe bort med en liten saks

Les mer

Velg rett øyenskyggepalett fra Urban Decay

Eksperttips
Paletten er uten tvil sminkeveskens superstjerne. En av de mest populære og omtalte er øyenskyggepaletten Naked fra Urban Decay, en moderne makeupklassiker som fås i mange varianter. Vi hjelper deg med å finne den som passer for nettopp deg!

Glitre som Linda Hallberg med Flash Crayons

Intervju
Stikkordet for den svenske makeupartisten og bloggstjernen Linda Hallbergs egne produkter er flerbruk. Både palettene og blyantene er laget for å kunne brukes på mange måter.

Skummel halloweensminke

Slik gjør du
Det nærmer seg Halloween, og antrekket er klart. Men du må ikke glemme det viktigste – skikkelig skummel sminke!

Sminkeguide: base – all about that base!

Eksperttips
Spør du makeupartister hva som er viktigst for å få en pen og proff makeup, svarer de garantert: underlaget! KICKS viser deg fire enkle trinn som gir deg et perfekt grunnlag for makeupen.

Expertens sminketips: Få perfekt base med primer

Eksperttips
Primer får foundationen til å holde både bedre og lenger. Makeupartisten Sebastian Gradzik, fra primerekspertene Smashbox, gir oss tipsene som gjør underlaget enda penere.

Finn riktig foundation: Cushion foundation eller stick?

Eksperttips
Flytende, kompakt – eller kanskje stick eller cushion? Her er alt du trenger å vite for å velge riktig foundation.

Moderne skjønnhet med Victoria’s Secrets Elsa Hosk

Intervju
Modellen og Victoria’s Secret engelen Elsa Hosk er Biotherms nye ambassadør. Her forteller hun hvordan hun tar vare på den følsomme huden sin, hvilke favoritter hun har i toalettvesken, og hvorfor hun alltid blir så fin på bilder.

Klassisk eyeliner med vinge – sånn lager du den

Slik gjør du
Eyeliner er kjempefint, men av og til kan det være vanskelig. Med noen enkle, smarte eyelinerknep kan du også få til den perfekte streken! KICKS makeupartist Åsa viser hvordan du gjør – trinn for trinn.

Slik legger du den perfekte makeupbasen - steg for steg!

Slik gjør du
En fin makeup begynner med en perfekt base. Men det er ikke alltid like lett å finne riktig nyanse eller produkt. Følg vår guide til en naturlig makeupbase som holder hele dagen. Slik gjør du for å få den perfekte makeupbasen:

Primer – makeupartistenes favoritt

Intervju
Med den rette primeren får du en makeupbase som holder hele dagen! Vi gir deg eksperttips fra sjefmakeupartist hos Smashbox, Lori Taylor Davis.

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort