Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

Din ultimate sminkekostguide: gode børster for ulike makeuplooker

Eksperttips
Fargesprakende festmakeup eller naturlig hverdagslook? La sminkekostene sette looken! I denne guiden tipser vi om sminkekostene som tar makeuprutinen til neste nivå, og hvordan du best tar vare på dem.

Vil du legge makeupen din som en proff? Da er det på tide å investere i et sett med gode sminkekoster. Riktige sminkekoster gir deg de beste forutsetningene for å legge en fin makeup med et perfekt resultat. Men siden det finnes en mengde ulike sminkekoster å velge mellom, kan det være vanskelig å vite hvilke som er de rette. I denne guiden tipser vi om kostene alle burde ha i sminkepungen, og hvordan vi tar vare på dem på best mulig måte.

Foundationkost

Hvordan du velger å påføre foundation, er en smakssak. Men fordelene med å påføre foundation med en foundationkost i stedet for med fingrene er at det er enklere å få et jevnt resultat og å tilpasse dekningen. Foundationkosten kommer i ulike varianter, og hvilken som passer best, avhenger av hvilken type foundation du skal påføre. Til en flytende eller kremet foundation passer en flat kost perfekt. Hvis du vil ha et mer dekkende resultat, kan du velge en større og mer kompakt kost.

Pudderkost

Med en pudderkost fordeler du enkelt løst eller presset pudder jevnt over ansiktet. En myk, fluffy kost gir et lett dekkende resultat og er perfekt å bruke når du skal fiksere basen. Hvis du har et pudder som har en mer gjennomsiktig finish, kan du bruke en tykkere kost. Husk at en mer kompakt kost gir et mer dekkende resultat, noe som kan gjøre at pudderet ser kakete ut.

Rougekost

Vil du at rougen skal legge seg som en perfekt fargeklatt på kinnene? Da er en rougekost det beste redskapet. Rougekosten er mindre enn både pudder- og foundationkosten og kommer i ulike utførelser. Hvis du vil ha et mer transparent resultat, kan du satse på en litt større rougekost med lang bust. En mindre kost gir en mer intens og konsentrert farge.

Øyenskyggekost

En øyenskyggekost tar øyemakeupen til neste nivå ved å blende og fordele øyenskyggen jevnt over øyelokket. Når det gjelder øyenskyggekoster, er det flere forskjellige varianter å velge mellom. Hvilken som passer, er avhengig av hvilken look du vil skape. En flat øyenskyggekost passer ypperlig til å legge skygge på øyelokkene og gjør at fargen blir mer intens. Skimrende øyenskygge passer for eksempel veldig godt å legge med en flat kost. En kost med avrundet hode og fluffy bust passer når du vil fylle i globallinjen, og gjør at fargen tones jevnt ut. 

Slik rengjør du sminkekostene på riktig måte

Sminkekostene samler opp alt fra smuss og støv til olje og bakterier. Det er derfor viktig å rengjøre kostene på riktig måte for å redusere risikoen for å få plagsomt utslett. Og som en bonus forlenger du også levetiden for sminkekostene ved å rengjøre dem på riktig måte. Feil rengjøringsrutine kan nemlig skade kostene og føre til at de mister hårene raskere. Her viser vi deg trinn for trinn hvordan du rengjør sminkekostene!

1. Skånsom rengjøring av koster
Det første steget for skinnende rene sminkekoster er å investere i et spesialtilpasset renseprodukt. Børsterens fjerner skånsomt, men effektivt makeuprester og annet uønsket smuss. Det finnes både flytende børsterens og rens i sprayform.

2. Riktig rengjøringsteknikk
Sminkekostene skal alltid rengjøres i lunkent vann og holdes i en vinkel slik at vannet renner langs med busten. Ha en liten mengde av ditt beste renseprodukt på håndflaten eller på en rensematte, og gni børstehodet med lette bevegelser mot overflaten. Gjenta prosedyren til kostene er helt rene. 

3. Tørk lenge
La kostene tørke i ca. 8–12 timer på en lofri klut, eller la dem hvile på kanten av vasken. Når de har tørket en stund, kan du sette dem opp ned på en jevn overflate og la dem tørke ferdig. Det beste er å rengjøre kostene om kvelden og la dem tørke over natten – da kan du forsikre deg om at de er helt tørre før bruk.

4. Gjenta hver tredje måned
For å være sikker på at kostene ikke blir en bakteriebombe, bør du rengjøre kostene dine hver tredje måned.

Bonus-hack: Hvis du vil gi kostene dine en dybderengjøring, kan du helle én del eddik og to deler vann i en skål og dyppe sminkekostene i væsken. Skyll deretter med lunkent vann. Eddik har antibakterielle egenskaper og er derfor ypperlig å bruke for å rengjøre sminkekostene.

Les mer

Velg rett øyenskyggepalett fra Urban Decay

Eksperttips
Paletten er uten tvil sminkeveskens superstjerne. En av de mest populære og omtalte er øyenskyggepaletten Naked fra Urban Decay, en moderne makeupklassiker som fås i mange varianter. Vi hjelper deg med å finne den som passer for nettopp deg!

Glitre som Linda Hallberg med Flash Crayons

Intervju
Stikkordet for den svenske makeupartisten og bloggstjernen Linda Hallbergs egne produkter er flerbruk. Både palettene og blyantene er laget for å kunne brukes på mange måter.

Skummel halloweensminke

Slik gjør du
Det nærmer seg Halloween, og antrekket er klart. Men du må ikke glemme det viktigste – skikkelig skummel sminke!

Sminkeguide: base – all about that base!

Eksperttips
Spør du makeupartister hva som er viktigst for å få en pen og proff makeup, svarer de garantert: underlaget! KICKS viser deg fire enkle trinn som gir deg et perfekt grunnlag for makeupen.

Expertens sminketips: Få perfekt base med primer

Eksperttips
Primer får foundationen til å holde både bedre og lenger. Makeupartisten Sebastian Gradzik, fra primerekspertene Smashbox, gir oss tipsene som gjør underlaget enda penere.

Finn riktig foundation: Cushion foundation eller stick?

Eksperttips
Flytende, kompakt – eller kanskje stick eller cushion? Her er alt du trenger å vite for å velge riktig foundation.

Moderne skjønnhet med Victoria’s Secrets Elsa Hosk

Intervju
Modellen og Victoria’s Secret engelen Elsa Hosk er Biotherms nye ambassadør. Her forteller hun hvordan hun tar vare på den følsomme huden sin, hvilke favoritter hun har i toalettvesken, og hvorfor hun alltid blir så fin på bilder.

Klassisk eyeliner med vinge – sånn lager du den

Slik gjør du
Eyeliner er kjempefint, men av og til kan det være vanskelig. Med noen enkle, smarte eyelinerknep kan du også få til den perfekte streken! KICKS makeupartist Åsa viser hvordan du gjør – trinn for trinn.

Slik legger du den perfekte makeupbasen - steg for steg!

Slik gjør du
En fin makeup begynner med en perfekt base. Men det er ikke alltid like lett å finne riktig nyanse eller produkt. Følg vår guide til en naturlig makeupbase som holder hele dagen. Slik gjør du for å få den perfekte makeupbasen:

Primer – makeupartistenes favoritt

Intervju
Med den rette primeren får du en makeupbase som holder hele dagen! Vi gir deg eksperttips fra sjefmakeupartist hos Smashbox, Lori Taylor Davis.

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort