Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Members only! Nå får du 30% på All Nighter Setting Spray fra Urban Decay! Kun 3 stk per kunde.

Sommerens store solguide

Eksperttips
Endelig sol! Men hvor viktig er det egentlig med solfaktor (SPF), og hva skal man gjøre? Med KICKS’ store solbeskyttelsesguide kan du nyte soldagene– uten at huden blir skadet.

Hvilken solfaktor trenger jeg?
Hvor høy solfaktor du skal velge, kommer an på hvor følsom du er for sol, og hvor mye du oppholder deg i solen.
– Det er stor forskjell på solfaktor 10 og 50. Vi hudleger anbefaler et solprodukt med minimum solfaktor 30, helst 50, og anbefaler også at du unngår solen helt midt på dagen når strålingen er på sitt sterkeste. Beskytt også gjerne huden med klær og solhatt. Det viktigste er å se solprodukter som et supplement og ikke som en måte å forlenge oppholdet i solen på, sier hudlege Maria Brolin.

Hvor mye solkrem trenger jeg?
De vanligste soltabbene vi gjør, er at vi bruker for lite solkrem, og at vi ikke smører oss inn ofte nok. Dermed får vi ikke den beskyttelsen som er angitt på flasken.
– Du må først og fremst smøre deg inn i god tid før du går ut i solen. Når du så svetter og beveger deg, forsvinner kremen fra huden. Derfor må du ta på mer solkrem gjentatte ganger i løpet av dagen, sier Maria Brolin.
Det svenske Läkemedelsverket anbefaler at du smører deg inn minst annenhver time – og hver gang du har badet.

Mousse, krem eller spray – hva skal jeg velge?
Det er opp til deg! Er produktet lett å bruke og føles behagelig på huden, er det større sjanse for at du bruker det, og det er det aller viktigste.

Kan jeg bruke solkremen fra i fjor?
I likhet med alle andre kosmetiske produkter har solkrem en holdbarhetsdato, som regel 6–12 måneder etter at produktet er åpnet. Hvis solkremen oppbevares varmt, for eksempel på badet, forringes den enda raskere. Solprodukter skal alltid oppbevares mørkt og kjølig, og kjøp nye når de har passert holdbarhetsdatoen.

Stemmer det at nanopartikler i solkrem er kreftfremkallende?
Hudlege Maria Brolin mener at det ikke er noen grunn til uro for dette.
– Det finnes ikke belegg for at solprodukter har noen skadelig effekt gjennom opptak i huden. Nanopartiklene i solprodukter er faktisk nokså store og legger seg som en beskyttende hinne på overflaten av huden. De er ganske enkelt for store til å trenge inn i huden og kroppen.

Min dagkrem/foundation inneholder SPF 15, det er vel nok beskyttelse?
Dagkremer og makeup blir ikke like nøye kontrollert som solprodukter, ettersom de ikke i første rekke er utviklet for å beskytte mot sol. Derfor gir de ikke samme beskyttelse som solkrem. Som regel bruker vi også en mindre mengde solkrem og foundation. Hvis du skal være ute i solen, trenger du en ordentlig solkrem for å være skikkelig beskyttet!

Trenger jeg solkrem når jeg har blitt brun?

Ja, det gjør du absolutt! En av de vanligste misforståelsene om solbeskyttelse er at solbrun og mørk hud ikke trenger beskyttelse. Du kan dessverre få solskader uten at huden blir solbrent. Med andre ord trenger du antakelig alltid høyere solfaktor enn du tror, selv når du allerede har en jevn brunfarge. Solfaktor beskytter deg nemlig ikke bare mot å bli solbrent, den reduserer også risikoen for pigmentflekker, for tidlig aldring og hudkreft.

Les mer

Frisk og fin hud begynner med rengjøring i din hudpleierutine

Eksperttips
Rengjøring er grunnen i din hudpleierutinen og gjør at du får ut det beste i dine produkter.

Kjærlighet til vinterhuden

Eksperttips
Tilpass hudpleierutinene til vinteren nå som kald vind begynner å bite i kinnene. Her er alle løsningene du trenger for å unngå vintertørrheten!

Serum er hudpleierens superstjerne

Eksperttips
Av alle hudpleieproduktene er serum det aller mest effektive. Serum har høyere konsentrasjoner av aktive stoffer enn krem, og de mindre molekylene gjør at de trenger dypere inn i huden, der de kan gjøre mer nytte.

Syrer: Alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA

Eksperttips
Plutselig snakker hele hudpleieverdenen om syrer. Og ja – når du finner den riktige, vil du forstå hva de mener. KICKS hjelper deg med å få strålende, glatt hud med syreprodukter. Her finner du alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA!

Marianne Tromborg ”Mine produkter er som kjærlighetsbrev til huden"

Intervju
Både hudpleie og makeup skal være enkelt og gå raskt, synes Marianne Tromborg. Bli kjent med den danske makeupartisten, som har egne produkter basert på økologiske og naturlige ingredienser.

Beskytt og reparer med krem

Eksperttips
Hudkremens viktigste oppgave er å tilføre fuktighet, reparere og beskytte huden din.

Lermaske, arkmaske eller kremmaske - alle elsker ansiktsmasker

Trend
Fra å være en bortglemt tube innerst i baderomsskapet til å bli det hotteste hudpleieproduktet i 2017 – ansiktsmasken har gjort litt av et comeback i hudpleierutinene våre. Vi forklarer hvorfor!

Creme de la mer – eksklusiv hudpleie fra havet

Trend
La Mers eventyr startet med en ulykke og resulterte i en av verdens mest legendariske luksuskremer. Men selv om kremen i seg selv er myteomspunnet, er nøkkelingrediensen en av de mest brukte i skjønnhetshistorien – naturlig, næringsrik tang fra havet.

Filorgas: Når du vil ha synlige resultater

Slik gjør du
Hudpleiemerket Filorgas produkter bygger på medisinsk forskning på hudens aldringsprosess – og hva vi kan gjøre for å motvirke den. Her forteller dr. Michel Tordjman, Filorgas grunnlegger, hva som gjør produktene så effektive.

Riktig hudpleie for din alder

Eksperttips
Alle ønsker seg ungdommelig glans. Få en frisk og balansert hud ved å tilpasse hudpleierutinen etter alderen din. Vi guider deg gjennom produktene som passer til skjønnhet i alle aldre.
Få først, Betal senere. Del opp, Betale Direkte med kort.
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2020Kundeservice 955 10 331