Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

BLACK WEEK 27.11: 20% på ALT. Angi koden: KICKS20. Bli medlem i dag og få 25%. Vilkår gjelder.

Hvordan blir jeg kvitt hudormer på nesen?

Eksperttips
Hudormer kan oppstå både på kinn, hake, nese og rygg – ganske enkelt litt her og der på kroppen. Men det virker som nesen er favorittstedet til hudormene. Hvordan blir du så kvitt dem? KICKS tipser om seks effektive hjemmebehandlinger som gjør nesen fri for hudormer.

For deg med fet hudtype kan de små sorte prikkene, også kalt hudormer, være et problem. Men hudormer kan også ramme hvem som helst, uansett hudtype. Hudormene er ofte mindre enn et nåløye og nesten umulige å se hvis man ikke er veldig nær. Likevel er det mange som desperat leter etter ulike metoder for å bli kvitt dem. Og hva er egentlig den beste måten? Her tipser vi om noen effektive metoder som vil gjøre nesen så å si fri for hudormer.

Hva er hudormer?

Før vi går inn på hva som er de mest effektive måtene å bli kvitt hudormer på, er det viktig å forstå hva hudormer er, og hvorfor de oppstår. Så hva er egentlig en hudorm? Hudormer, som har det medisinske navnet komedoner, er en talgkjertel som er tettet igjen av døde hudceller og sebum. Sebum er et annet ord for talg, som er et oljet stoff som finnes på hudoverflaten for å tilføre fuktighet og smøre huden. Det er altså ikke slik at hudormer består av skitt, men det er lett å tro ettersom prikken i åpningen til talgkjertelen ofte er svart. At innholdet ser mørkt eller svart ut, skyldes at det oksiderer når det kommer i kontakt med luften.   

6 metoder for å bli kvitt hudormer på nesen

Nå som du vet hva hudormer er og hva som forårsaker dem, er det lettere å forstå hvordan du kan bli kvitt dem. Her gir vi deg de beste måtene å bli kvitt hudormene på nesen.

Effektiv rens

Olje, smuss og rester fra makeup og hudpleie legger seg oppå huden i løpet av dagen – noe som senere fører til hudormer hvis du ikke renser huden på en effektiv måte. Et grundig renset ansikt er derfor alfa og omega hvis du vil forhindre og bli kvitt hudormer. Rens ansiktet morgen og kveld, og også etter at du har svettet, for å hindre at porene tettes igjen.

 Mer syre!

 En effektiv måte for å bli kvitt hudormer på nesen er å bruke et produkt som inneholder syre. Syre motvirker nemlig tilstoppede porer ved å eksfoliere hudoverflaten, noe som igjen bryter ned døde hudceller. Når hudcellene brytes ned, kan de ikke legge seg i porene, og dermed er det mindre sannsynlig at det oppstår hudormer. BHA-syre er en syre som passer spesielt godt å bruke. Det er en fettløselig syre, noe som innebærer at den går ned i porene og løser opp talg.

Strips trekker ut urenheter

Strips, også kalt poreplaster, er perfekte å bruke hvis du vil rense porene på et spesifikt sted i ansiktet, for eksempel på nesen. Porestripsen fungerer ved å klebe seg fast og på den måten få tak i innholdet i poren. Når du så trekker av stripsen, følger innholdet med og poren blir ren.

 Ikke skrubb!

En vanlig hudpleiemyte er at ansiktsskrubb er en effektiv måte å bli kvitt hudormer på, men faktum er at en mekanisk skrubb, som inneholder korn, ikke virker på hudormer. Selv om en skrubb fungerer fint hvis du vil fjerne døde hudceller, vil ikke skrubben kunne rengjøre porene innenfra. Derfor er det bedre å satse på en eksfolierende syre hvis du vil bli kvitt hudormene.

Bruk superingrediensen retinol

Retinol er en av hudpleieverdenens beste ingredienser og gjør huden både mykere og yngre. Dessuten har det god effekt på hudormer. Retinol gjør porene strammere, slik at de ser mindre ut og dermed er vanskeligere å få øye på. Superingrediensen stimulerer også kollagenproduksjonen og cellefornyelsen, noe som gjør at de andre hudpleieproduktene lettere blir tatt opp av huden ettersom det ikke er noen tette porer som blokkerer.

Husk solkrem

Nyt solens varme stråler på en sikker måte – og uten å gjøre porene mer fremtredende –  ved å bruke solkrem hver dag. Hvis du ikke beskytter nesen mot sterke solstråler, vil de nemlig gjøre huden mindre elastisk, noe som igjen vil gjøre at porene utvider seg og blir større. Det er også viktig å bruke en solkrem som ikke tetter igjen porene. Se derfor etter såkalt ikke-komedogene solprodukter.

Få hjelp mot hudormer

Se mer ansiktspleie

Les mer

Kjærlighet til vinterhuden

Eksperttips
Tilpass hudpleierutinene til vinteren nå som kald vind begynner å bite i kinnene. Her er alle løsningene du trenger for å unngå vintertørrheten!

Syrer: Alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA

Eksperttips
Plutselig snakker hele hudpleieverdenen om syrer. Og ja – når du finner den riktige, vil du forstå hva de mener. KICKS hjelper deg med å få strålende, glatt hud med syreprodukter. Her finner du alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA!

Leirmaske, arkmaske eller kremmaske - alle elsker ansiktsmasker

Trend
Fra å være en bortglemt tube innerst i baderomsskapet til å bli det hotteste hudpleieproduktet i 2021 – ansiktsmasken har gjort litt av et comeback i hudpleierutinene våre. Vi forklarer hvorfor!

Creme de la mer – eksklusiv hudpleie fra havet

Trend
La Mers eventyr startet med en ulykke og resulterte i en av verdens mest legendariske luksuskremer. Men selv om kremen i seg selv er myteomspunnet, er nøkkelingrediensen en av de mest brukte i skjønnhetshistorien – naturlig, næringsrik tang fra havet.

Filorgas: Når du vil ha synlige resultater

Slik gjør du
Hudpleiemerket Filorgas produkter bygger på medisinsk forskning på hudens aldringsprosess – og hva vi kan gjøre for å motvirke den. Her forteller dr. Michel Tordjman, Filorgas grunnlegger, hva som gjør produktene så effektive.

Riktig hudpleie for din alder

Eksperttips
Alle ønsker seg ungdommelig glans. Få en frisk og balansert hud ved å tilpasse hudpleierutinen etter alderen din. Vi guider deg gjennom produktene som passer til skjønnhet i alle aldre.

Velg rett ansiktsmaske

Slik gjør du
Ansiktsmasken har gjort comeback i hudpleierutinene våre. Her er den nye generasjonen med supereffektive masker som løser alle hudproblemer. Her har vi samlet de beste ansiktsmaskene for forskjellige hudtyper.

Vitaminer for huden: A, B3, C og E

Eksperttips
Vitaminer er ikke bare bra for kroppen og helsen – som hudpleieingredienser har de også effekt på kråketær, pigmentflekker samt tørr og følsom hud. Hvilket vitamin passer for deg?

Hva er egentlig parabener?

Intervju
Vi leser innholdsdeklarasjonen på favorittproduktene våre stadig grundigere. Ikke minst har parabener, som brukes som konserveringsmiddel, skapt debatt – men er det grunn til å unngå dem?

Strålende og glatt hud med peeling

Slik gjør du
Peeling er den raskeste metoden for å friske opp huden og få strålende, glatt hud med herlig glans. Vi guider deg til de rette produktene for den beste peelingen – og hvordan du får perfekt resultat.

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2021Kundeservice 955 10 331