Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

Christmas Calendar! Opptil 30-50% hver dag! Se alle lukene her!

Hva gjør jeg med min solbrente hodebunn?

Eksperttips
Solvarme dager kan være fantastiske – men ingenting tar ødelegger den euforiske sommerfølelsen som en sår, solbrent hodebunn. Heldigvis er hjelpen nær. Her tipser KICKS om hvordan du beskytter hodebunnen i solvarmen, og hvordan du lindrer en rød skalp

Solprodukter er alfa og omega på varme sommerdager når solen har bestemt seg for å vise seg. Du har kanskje vært veldig nøye med å smøre solkrem både på kroppen og i ansiktet – men husk at huden i hodebunnen også er følsom for sol på steder der håret ikke beskytter. I enkelte tilfeller er solbrent hodebunn uunngåelig, men som regel kan man forebygge det med de rette metodene. Og heldigvis finnes det produkter som kan brukes hvis skaden allerede er skjedd. Redningen heter fuktighet, avkjøling og restitusjon. Så hva er egentlig de beste behandlingene mot brent hodebunn?

Avkjøling med aloe vera-spray

En spray beriket med svalende og beroligende ingredienser er ekstra bra hvis du har behov for å lindre en solbrent hodebunn. Aloe vera er en plante som er kjent for sine helbredende egenskaper, og den har dessuten en svalende effekt. Spray en aloe vera-spray i hodebunnen når det svir som verst. Aloe vera har også en fuktighetsgivende effekt på huden, noe som er en fordel når solskaden begynner å leges. Sørg for å bruke en spray uten parfyme ettersom parfyme kan irritere solbrent hud.

Tilfør fuktighet med after sun-maske

En solbrent hodebunn gjør ikke bare vondt, den kan også føles tørr. Redningen heter after sun-maske beregnet for hodebunnen. After sun har ikke bare en svalende effekt, det gir også hodebunnen masse fuktighet og næring, og det er akkurat det den trenger når solbrentheten er på sitt verste. After sun kan du bruke så

Bytt ut sjampoen

Hvis du har brent hodebunnen i solen, er det lurt å se på hvilken sjampo du bruker. Du har nemlig ikke lyst å bruke en sjampo som tørker ut hodebunnen når solbrentheten er på sitt verste. Bruk en skånsom sjampo, gjerne uten sulfitter, som har en tendens til å tørke ut hodebunnen, og bruk en som gir rikelig med næring og fuktighet.

Unngå eksfolierende produkter

 Hvis du nylig har brent hodebunnen, bør du ikke bruke varmeverktøy eller eksfolierende hårprodukter som skrubb og peeling på noen dager. Hodebunnen trenger tid til å komme seg igjen, og da er svalende og fuktighetsgivende produkter å foretrekke fremfor noe som kan irritere. Når hodebunnen har leget, kan du begynne å bruke hårføner og hårskrubb igjen som vanlig.

Tre måter å beskytte hodebunnen på i solvarmen

Ofte er det lettere å forebygge en skade enn å reparere den. Og det gjelder spesielt for solskader. Selv om den skadde huden etter hvert vil leges, er det alltid en god idé å beskytte huden for å redusere risikoen for å rammes av hudkreft, pigmentering, hudaldring – og selvfølgelig solskader. Slik beskytter du hodebunnen best mulig.

Bruk et solprodukt tilpasset hodebunnen

Med et solprodukt kan du nyte de herlige solstrålene uten å bli brent – og det finnes en hærskare av ulike varianter å velge mellom. Påfør et solprodukt tilpasset hodebunnen ca. 30 minutter før du har tenkt å gå ut i solen, og påfør på nytt annenhver time for beste effekt. På den måten holder du hodebunnen beskyttet.

Søk skygge

Skyggen er et herlig sted for både deg og hodebunnen å være, særlig når solstrålene er på sitt sterkeste mellom klokken 11 og 15. Hvis du er på stranden, kan du søke ly under en parasoll hvis du vil unngå å bli solbrent i hodebunnen. Ellers kan du lene deg mot et tre eller sitte på et annet skyggefullt sted.

Ta på en hatt 

En hatt med bred brem er noe av det beste du kan bruke for ikke å skade hodebunnen i den sterke sommersolen. Dessuten beskytter du også ansiktet og hårlengdene ved å bruke hatt. En hatt fungerer fint både på stranden og på byen. Brukes på stranden når solen er på sitt sterkeste, eller når du rusler rundt i byen.

Produkter som lindrer og forebygger

Se mer

Les mer

Kjærlighet til vinterhuden

Eksperttips
Tilpass hudpleierutinene til vinteren nå som kald vind begynner å bite i kinnene. Her er alle løsningene du trenger for å unngå vintertørrheten!

Syrer: Alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA

Eksperttips
Plutselig snakker hele hudpleieverdenen om syrer. Og ja – når du finner den riktige, vil du forstå hva de mener. KICKS hjelper deg med å få strålende, glatt hud med syreprodukter. Her finner du alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA!

Leirmaske, arkmaske eller kremmaske - alle elsker ansiktsmasker

Trend
Fra å være en bortglemt tube innerst i baderomsskapet til å bli det hotteste hudpleieproduktet i 2021 – ansiktsmasken har gjort litt av et comeback i hudpleierutinene våre. Vi forklarer hvorfor!

Creme de la mer – eksklusiv hudpleie fra havet

Trend
La Mers eventyr startet med en ulykke og resulterte i en av verdens mest legendariske luksuskremer. Men selv om kremen i seg selv er myteomspunnet, er nøkkelingrediensen en av de mest brukte i skjønnhetshistorien – naturlig, næringsrik tang fra havet.

Filorgas: Når du vil ha synlige resultater

Slik gjør du
Hudpleiemerket Filorgas produkter bygger på medisinsk forskning på hudens aldringsprosess – og hva vi kan gjøre for å motvirke den. Her forteller dr. Michel Tordjman, Filorgas grunnlegger, hva som gjør produktene så effektive.

Riktig hudpleie for din alder

Eksperttips
Alle ønsker seg ungdommelig glans. Få en frisk og balansert hud ved å tilpasse hudpleierutinen etter alderen din. Vi guider deg gjennom produktene som passer til skjønnhet i alle aldre.

Velg rett ansiktsmaske

Slik gjør du
Ansiktsmasken har gjort comeback i hudpleierutinene våre. Her er den nye generasjonen med supereffektive masker som løser alle hudproblemer. Her har vi samlet de beste ansiktsmaskene for forskjellige hudtyper.

Vitaminer for huden: A, B3, C og E

Eksperttips
Vitaminer er ikke bare bra for kroppen og helsen – som hudpleieingredienser har de også effekt på kråketær, pigmentflekker samt tørr og følsom hud. Hvilket vitamin passer for deg?

Hva er egentlig parabener?

Intervju
Vi leser innholdsdeklarasjonen på favorittproduktene våre stadig grundigere. Ikke minst har parabener, som brukes som konserveringsmiddel, skapt debatt – men er det grunn til å unngå dem?

Strålende og glatt hud med peeling

Slik gjør du
Peeling er den raskeste metoden for å friske opp huden og få strålende, glatt hud med herlig glans. Vi guider deg til de rette produktene for den beste peelingen – og hvordan du får perfekt resultat.

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2021Kundeservice 955 10 331