Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

SISTE SJANSE: 20% på øyemakeup!

Hva er aktiv hudpleie? KICKS forklarer begrepet

Eksperttips
Aktiv hudpleie kan hjelpe deg med å få strålende, glatt og forynget hud. Men hva innebærer det egentlig, og hvilke ingredienser er det som faktisk gjør en forskjell på huden? Vi oppklarer alle spørsmålstegn.

Aktiv hudpleie er et begrep som har fått stadig mer oppmerksomhet de siste årene. Hvis du tar en titt på hudpleieproduktene på baderomshyllen din, vil du se ord som retinol, AHA-syre, vitamin C og niacinamid. For mange kan disse begrepene føles fremmede og forvirrende. Så hva innebærer aktiv hudpleie egentlig, og hvilke ingredienser er det som regnes som aktive? I tillegg finnes det visse aktive ingredienser som det er best å ikke blande. KICKS forklarer begrepet, og lister opp noen aktive ingredienser som gir umistelig glød, jevn hudtone og yngre hud!

Hva innebærer aktiv hudpleie?

Aktiv hudpleie er et samlenavn på en gruppe hudpleieprodukter som inneholder aktive ingredienser. Aktive ingredienser kan beskrives som de stoffene i hudpleieproduktene dine som faktisk gjør en merkbar forskjell i huden. Du kan for eksempel merke til at fine linjer reduseres hvis du bruker ett bestemt produkt, eller at pigmentflekker sakte, men sikkert begynner å falme av et annet. Hvis et produkt inneholder en aktiv ingrediens, kan mengden noen ganger stå merket i prosent på emballasjen.

Aktive ingredienser i hudpleie om gjør forskjell

Leter du etter et produkt som gir huden din vakker glød? Eller et produkt som øker kollagenproduksjonen og reduserer fine linjer? Antioksidanter, vitaminer og syrer er noen eksempler på skarpe aktive ingredienser i hudpleie som kan gjøre stor forskjell for huden din. Her har vi listet opp ingrediensene med aktive egenskaper du ikke vil være foruten.

Vitamin C

Vitamin C er en hyllet ingrediens blant både hudterapeuter og hudpleiefantaster. Denne superingrediensen jevner ut hudtonen og beskytter huden mot frie radikaler. Derfor er Vitamin C spesielt bra å bruke hvis du vil redusere pigmentflekker. Vitamin C fremmer også kollagenproduksjonen som ved gjentatt bruk minimerer fine linjer.

Syrer

Syrer er en gruppe ingredienser som har velfortjent status som aktive ingredienser. Ulike syrer har ulik effekt på huden. De vanligste syrene er AHA-syre, BHA-syre og PHA-syre. AHA-syre har en eksfolierende effekt på huden, det bidrar til å jevne ut hudtonen og gir en blendende glød. Det finnes en rekke aktive AHA-syrer. Noen av de mest populære er glykolsyre og melkesyre. BHA-syrer har en antiinflammatorisk effekt, det passer for dem som har akneutsatt hud. Salisylsyre er en spesielt populær BHA-syre. PHA-syre passer for dem med sensitiv hud og gir skånsom peeling takket være større molekyler.

Retinol

Retinol er en ingrediens med stjernestatus når det gjelder aktiv hudpleie. Retinol blir først og fremst beskrevet som et hudforyngende produkt fordi det stimulerer kollagenproduksjonen, som igjen glatter ut fine linjer. Hvis du har akne, vil huden din ha nytte av retinol fordi den balanserer hudens talgproduksjon. Unngå retinol hvis du har svært sensitiv hud eller rosacea. Også hvis du er gravid eller ammer.

Niacinamid

En annen hyllet hudpleiefavoritt som har fått velfortjent oppmerksomhet den siste tiden, er niacinamid. Niacinamid er en aktiv form for Vitamin B som har vist seg å ha en rekke hudforbedrende egenskaper. Niacinamid styrker blant annet hudens barrierefunksjon, bidrar til stabil fuktighetsbalanse, reduserer synligheten av porer og øker hudens elastisitet.

Hvilke ingredienser i aktiv hudpleie kan kombineres?

Når det gjelder aktiv hudpleie, må du være forsiktig med hvilke ingredienser du blander – og ikke blander. Vi tittet nærmere på hvilke ingredienser som kan kombineres og ikke.

Retinol + Vitamin C = sant

Retinol og Vitamin C er to ingredienser som man utmerket kan kombinere. Det eneste du må tenke på er å være forsiktig i solen når du bruker retinol. Bruk derfor høy SPF som beskytter huden mot skadelige stråler i løpet av dagen.

Retinol + syre styrker hverandre

En vanlig misforståelse er at syre og retinol ikke skal brukes sammen. Men faktum er at syre kan styrke effekten av retinolproduktet ditt. Hvis du har sensitiv hud, bør du være forsiktig med både syre og retinol – men du kan finne varianter som også fungerer for deg!

Vitamin C + AHA-syre = usant

To aktive ingredienser du derimot ikke bør blande er Vitamin C og AHA-syre. Vitamin C er en følsom ingrediens hvis stabilitet påvirkes av mange forskjellige faktorer. AHA-syre er en av faktorene som kan påvirke stabiliteten til PH-verdien, det betyr at den ikke absorberes like effektivt av huden. Begge ingrediensene fremmer også cellefornyelsen, noe som kan føre til irritasjon, spesielt hvis du allerede er følsom for Vitamin C.

Les mer

Kjærlighet til vinterhuden

Eksperttips
Tilpass hudpleierutinene til vinteren nå som kald vind begynner å bite i kinnene. Her er alle løsningene du trenger for å unngå vintertørrheten!

Syrer: Alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA

Eksperttips
Plutselig snakker hele hudpleieverdenen om syrer. Og ja – når du finner den riktige, vil du forstå hva de mener. KICKS hjelper deg med å få strålende, glatt hud med syreprodukter. Her finner du alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA!

Leirmaske, arkmaske eller kremmaske - alle elsker ansiktsmasker

Trend
Fra å være en bortglemt tube innerst i baderomsskapet til å bli det hotteste hudpleieproduktet i 2021 – ansiktsmasken har gjort litt av et comeback i hudpleierutinene våre. Vi forklarer hvorfor!

Creme de la mer – eksklusiv hudpleie fra havet

Trend
La Mers eventyr startet med en ulykke og resulterte i en av verdens mest legendariske luksuskremer. Men selv om kremen i seg selv er myteomspunnet, er nøkkelingrediensen en av de mest brukte i skjønnhetshistorien – naturlig, næringsrik tang fra havet.

Filorgas: Når du vil ha synlige resultater

Slik gjør du
Hudpleiemerket Filorgas produkter bygger på medisinsk forskning på hudens aldringsprosess – og hva vi kan gjøre for å motvirke den. Her forteller dr. Michel Tordjman, Filorgas grunnlegger, hva som gjør produktene så effektive.

Riktig hudpleie for din alder

Eksperttips
Alle ønsker seg ungdommelig glans. Få en frisk og balansert hud ved å tilpasse hudpleierutinen etter alderen din. Vi guider deg gjennom produktene som passer til skjønnhet i alle aldre.

Velg rett ansiktsmaske

Slik gjør du
Ansiktsmasken har gjort comeback i hudpleierutinene våre. Her er den nye generasjonen med supereffektive masker som løser alle hudproblemer. Her har vi samlet de beste ansiktsmaskene for forskjellige hudtyper.

Vitaminer for huden: A, B3, C og E

Eksperttips
Vitaminer er ikke bare bra for kroppen og helsen – som hudpleieingredienser har de også effekt på kråketær, pigmentflekker samt tørr og følsom hud. Hvilket vitamin passer for deg?

Hva er egentlig parabener?

Intervju
Vi leser innholdsdeklarasjonen på favorittproduktene våre stadig grundigere. Ikke minst har parabener, som brukes som konserveringsmiddel, skapt debatt – men er det grunn til å unngå dem?

Strålende og glatt hud med peeling

Slik gjør du
Peeling er den raskeste metoden for å friske opp huden og få strålende, glatt hud med herlig glans. Vi guider deg til de rette produktene for den beste peelingen – og hvordan du får perfekt resultat.

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2021Kundeservice 955 10 331