Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

ENDELIG HER! Adventskalendere & gaveesker!

Har du overeksfoliert huden? Her er redningen

Eksperttips
Syrer er en ekte superingrediens som løser mange vanlige hudproblemer – dessuten hjelper de huden din med å få vakker glød. Men overdreven bruk kan gjøre huden irritert. Her forteller vi hvordan du redder overeksfoliert hud.

Syrer har for mange en fast plass i hudpleierutinen på grunn av de mange fantastiske hudforbedrende egenskapene. De kan bidra til at huden din får fuktighet og foryngres, og dessuten jobber mange syrer med å jevne ut hudtonen. Men syrer kan også være litt vanskelige, og med tanke med hvilke fordeler det finnes med å eksfoliere huden, kan man lett tro at more is more. Men det er faktisk slik at mer syre ikke kommer til å lede til mer glød og enda mykere hud. For mye av det gode kan faktisk føre til irritert hud med svekket barrierefunksjon. Mistenker du at du har syrebehandlet ansiktet for mye? Bla videre for å få tips om hvordan du hjelper huden din med å hente seg inn på den beste måten!

Tegn på at du har overeksfoliert huden

Hvis du mistenker at du har brukt for mye syre, vil du snart merke det på huden. Her er noen vanlige symptomer du bør se etter.

Huden er rød, irritert og tørr

Et av de mest umiddelbare – og følbare – tegnene på at huden din har blitt overeksfoliert, er at den klør, føles tørr og er rød. Det skyldes at huden er betent.

Huden er mer følsom

Når du eksfolierer huden, blir den litt mer sensitiv enn vanlig – derfor bør du alltid bruke SPF på dagtid etter at du har brukt syre. Men hvis du har syrebehandlet for mye, vil det føre til at huden blir hypersensitiv. Det skyldes at hudens beskyttende barrierefunksjon har blitt svekket. Svekket barrierefunksjon fører ikke bare til at det blir vanskeligere for huden å låse inn fuktighet, til og med skånsomme hudpleieprodukter kan gjøre den irritert.

Hudsykdommer forverres

For de som lider av hudsykdommer som rosacea og eksem, kan for mye syre føre til at disse hudtilstandene blir forverret. Overeksfoliering fjerner hudens naturlige oljer, det fører til at huden blir tørr – og kan bidra til at hudsykdommer som rosacea og eksem blir verre. Du kan også få ny eksem hvis du syrebehandlet for mye.

For mye syre i ansiktet? Slik redder du huden din

Selv om det kan føles som om huden ikke kan reddes når du har brukt for mye syre, finnes det visse knep du kan bruke for å gjøre huden sunn igjen.

La huden få fri

Nå er en flott mulighet til å skjemme bort huden din med litt fri. La syrer og annen aktiv hudpleie stå urørt i baderomsskapet mens du lar huden hente seg inn. Hvis du vil vite mer om aktiv hudpleie, og hvilke ingredienser som klassifiseres som akkurat aktive, kan du lese vår artikkel her.

Fuktighet, fuktighet og enda mer fuktighet

Det er en ting huden aldri kan få for mye av – og det er fuktighet. Fuktighet bidrar til å øke hudens velvære, og det er spesielt viktig å tilføre mye fuktighet hvis du har brukt for mye syre.

Styrk med ceramider

Ceramider er en annen superheltingrediens som kan redde hud som har blitt eksfoliert til bristepunktet. Fordi for mye syre betyr at hudens barrierefunksjon har blitt skadet, er krem beriket med ceramider det beste botemiddelet. Ceramider beskytter hudbarrieren og bidrar til å gjøre huden mer motstandsdyktig og gjenfuktet.

Les mer

Kjærlighet til vinterhuden

Eksperttips
Tilpass hudpleierutinene til vinteren nå som kald vind begynner å bite i kinnene. Her er alle løsningene du trenger for å unngå vintertørrheten!

Syrer: Alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA

Eksperttips
Plutselig snakker hele hudpleieverdenen om syrer. Og ja – når du finner den riktige, vil du forstå hva de mener. KICKS hjelper deg med å få strålende, glatt hud med syreprodukter. Her finner du alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA!

Leirmaske, arkmaske eller kremmaske - alle elsker ansiktsmasker

Trend
Fra å være en bortglemt tube innerst i baderomsskapet til å bli det hotteste hudpleieproduktet i 2021 – ansiktsmasken har gjort litt av et comeback i hudpleierutinene våre. Vi forklarer hvorfor!

Creme de la mer – eksklusiv hudpleie fra havet

Trend
La Mers eventyr startet med en ulykke og resulterte i en av verdens mest legendariske luksuskremer. Men selv om kremen i seg selv er myteomspunnet, er nøkkelingrediensen en av de mest brukte i skjønnhetshistorien – naturlig, næringsrik tang fra havet.

Filorgas: Når du vil ha synlige resultater

Slik gjør du
Hudpleiemerket Filorgas produkter bygger på medisinsk forskning på hudens aldringsprosess – og hva vi kan gjøre for å motvirke den. Her forteller dr. Michel Tordjman, Filorgas grunnlegger, hva som gjør produktene så effektive.

Riktig hudpleie for din alder

Eksperttips
Alle ønsker seg ungdommelig glans. Få en frisk og balansert hud ved å tilpasse hudpleierutinen etter alderen din. Vi guider deg gjennom produktene som passer til skjønnhet i alle aldre.

Velg rett ansiktsmaske

Slik gjør du
Ansiktsmasken har gjort comeback i hudpleierutinene våre. Her er den nye generasjonen med supereffektive masker som løser alle hudproblemer. Her har vi samlet de beste ansiktsmaskene for forskjellige hudtyper.

Vitaminer for huden: A, B3, C og E

Eksperttips
Vitaminer er ikke bare bra for kroppen og helsen – som hudpleieingredienser har de også effekt på kråketær, pigmentflekker samt tørr og følsom hud. Hvilket vitamin passer for deg?

Hva er egentlig parabener?

Intervju
Vi leser innholdsdeklarasjonen på favorittproduktene våre stadig grundigere. Ikke minst har parabener, som brukes som konserveringsmiddel, skapt debatt – men er det grunn til å unngå dem?

Strålende og glatt hud med peeling

Slik gjør du
Peeling er den raskeste metoden for å friske opp huden og få strålende, glatt hud med herlig glans. Vi guider deg til de rette produktene for den beste peelingen – og hvordan du får perfekt resultat.

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter
Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2021Kundeservice 955 10 331