Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

FINAL SALE!

Alt du vil vite om Hyaluronsyre

Eksperttips
Alle snakker om hudpleieingrediensen hyaluronsyre – men hva er det egentlig? Hvordan fungerer det? Og hvorfor er det bra for huden? KICKS forklarer og forteller om alt det du vil vite om hyaluronsyre.

Hudpleie med Hyaluronsyre

Shop her

Du har sikkert hørt snakk om hyaluronsyre (på engelsk "hyaluronic acid"). Alle som er det minste interessert i hudpleie, har vært borti denne superingrediensen som vi finner i ansiktsmasker, serum, kremer og så å si alle andre typer hudpleieprodukter. Ofte blir hyaluronsyre beskrevet som en fuktighetsmagnet, men hvordan fungerer det egentlig? Og hvilken effekt har det på huden? KICKS forklarer!

Hva er hyaluronsyre?


Hyaluronsyre (som forkortes til HA) er til tross for navnet egentlig ikke en syre, men et sukkermolekyl som finnes naturlig i huden. Der hjelper hyaluronsyren med å binde fuktighet, slik at huden blir glatt og fyldig. Hyaluronsyre finnes også i andre deler av kroppen og sørger blant annet for fuktighet til leddene og øynene.

Hvilken effekt har hyaluronsyre på huden?
Hyaluronsyre er ikke som andre syrer, som fjerner døde hudceller og virker i dybden for å redusere porer – det er jo som sagt egentlig ikke en syre. Hyaluronsyre har derimot en enestående evne til å trekke til seg og binde fuktighet, noe som igjen gir fuktet og myk hud. Ren hyaluronsyre kan binde vann opptil 1000 ganger sin egen vekt, og uten vann ingen fuktighet i huden. Det er forklaringen til at hyaluronsyre er nødvendig for at huden skal ha det bra, og til at det er en nøkkelingrediens i mange hudpleieprodukter.

Hvorfor skal jeg bruke hudpleieprodukter som inneholder hyaluronsyre?
Etter hver som huden og kroppen eldes, reduseres den naturlige produksjonen av hyaluronsyre. Det starter allerede i 25-årsalderen og gjør at evnen til å binde fuktighet i huden avtar jo eldre du blir. Ved å inkludere hyaluronsyre i den daglige hudpleien, for eksempel ved å bruke en hyaluronsyrekrem, kan du tilføre hyaluronsyre utenfra og hjelpe hudens egen evne til å binde fuktighet. Dessverre er effekten bare midlertidig, ettersom kroppen naturlig bryter ned hyaluronsyre. For å opprettholde fuktnivåene i huden må du altså bruke produkter med hyaluronsyre som en fast del av den daglige hudpleierutinen.

Hvem kan bruke produkter med hyaluronsyre?
Alle! Hvis du har fet hud, vil du elske følelsen av å få tilført fuktighet uten å få en fet følelse på huden. Hvis du har tørr hud, vil du virkelig elske den fuktbindende effekten av hyaluronsyre. Alle hudtyper har nemlig godt av å ha et velfylt fuktreservoar, og siden hyaluronsyre ikke har noen tilstoppende effekt på porene, passer den for alle hudtyper. Det er ikke rart at hyaluronsyre er en så populære ingrediens i hudpleie!

Hvordan velger jeg riktig hyaluronsyre? 
Hylauronsyre er en ingrediens som finnes i mange forskjellige former, eller rettere sagt størrelser. Jo mindre molekyler hyaluronsyren har, desto dypere trenger de ned i huden. Mange produkter inneholder hyaluronsyre i ulike molekylstørrelser for å gi en bredere effekt. Hyaluronsyre med mindre molekyler gir et umiddelbart resultat og får huden til å føles fuktet, myk og spenstig, mens hyaluronsyre med større molekyler bruker lengre tid på å penetrere huden. Tidsaspektet gir likevel en fordel i form av at huden får tilført fuktighet kontinuerligt gjennom hele dagen. Effekten varer altså lenger! 
Hyaluronsyre er en så kraftfull ingrediens at du i aller fleste tilfellene ikke trenger mer enn ett produkt i din daglige hudpleierutine som inneholder HA. Den passer også veldig godt samme med andre ingredienser som retinol, vitaminer og andre syrer. Det eneste unntaket er syrer med lavt pH-nivå, for eksempel glykolsyre, ettersom det kan redusere effekten av HA.

Hvordan vet jeg hvilke produkter som inneholder hyaluronsyre?
Hvis du vil sjekke om et produkt inneholder hyaluronsyre, skal du kikke på ingredienslisten og lete etter benevnelsene hyaluronic acid, sodium hyaluronate, natriumhyaluronat og sodium hyaluronate crosspolymer.

Les mer

Kjærlighet til vinterhuden

Eksperttips
Tilpass hudpleierutinene til vinteren nå som kald vind begynner å bite i kinnene. Her er alle løsningene du trenger for å unngå vintertørrheten!

Syrer: Alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA

Eksperttips
Plutselig snakker hele hudpleieverdenen om syrer. Og ja – når du finner den riktige, vil du forstå hva de mener. KICKS hjelper deg med å få strålende, glatt hud med syreprodukter. Her finner du alt du trenger å vite om AHA, BHA og PHA!

Leirmaske, arkmaske eller kremmaske - alle elsker ansiktsmasker

Trend
Fra å være en bortglemt tube innerst i baderomsskapet til å bli det hotteste hudpleieproduktet i 2021 – ansiktsmasken har gjort litt av et comeback i hudpleierutinene våre. Vi forklarer hvorfor!

Creme de la mer – eksklusiv hudpleie fra havet

Trend
La Mers eventyr startet med en ulykke og resulterte i en av verdens mest legendariske luksuskremer. Men selv om kremen i seg selv er myteomspunnet, er nøkkelingrediensen en av de mest brukte i skjønnhetshistorien – naturlig, næringsrik tang fra havet.

Filorgas: Når du vil ha synlige resultater

Slik gjør du
Hudpleiemerket Filorgas produkter bygger på medisinsk forskning på hudens aldringsprosess – og hva vi kan gjøre for å motvirke den. Her forteller dr. Michel Tordjman, Filorgas grunnlegger, hva som gjør produktene så effektive.

Riktig hudpleie for din alder

Eksperttips
Alle ønsker seg ungdommelig glans. Få en frisk og balansert hud ved å tilpasse hudpleierutinen etter alderen din. Vi guider deg gjennom produktene som passer til skjønnhet i alle aldre.

Velg rett ansiktsmaske

Slik gjør du
Ansiktsmasken har gjort comeback i hudpleierutinene våre. Her er den nye generasjonen med supereffektive masker som løser alle hudproblemer. Her har vi samlet de beste ansiktsmaskene for forskjellige hudtyper.

Vitaminer for huden: A, B3, C og E

Eksperttips
Vitaminer er ikke bare bra for kroppen og helsen – som hudpleieingredienser har de også effekt på kråketær, pigmentflekker samt tørr og følsom hud. Hvilket vitamin passer for deg?

Hva er egentlig parabener?

Intervju
Vi leser innholdsdeklarasjonen på favorittproduktene våre stadig grundigere. Ikke minst har parabener, som brukes som konserveringsmiddel, skapt debatt – men er det grunn til å unngå dem?

Strålende og glatt hud med peeling

Slik gjør du
Peeling er den raskeste metoden for å friske opp huden og få strålende, glatt hud med herlig glans. Vi guider deg til de rette produktene for den beste peelingen – og hvordan du får perfekt resultat.

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2022Kundeservice 955 10 331