Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

SISTE SJANSE: 20% på øyemakeup!

Stor hårvaskguide: Så ofte du skal vaske manken og slik gjør du det

Slik gjør du
Spørsmålet er blitt stilt en million ganger og har like mange svar: Hvor ofte skal du vaske håret? Og med hva? KICKS bestemte seg for å ta rede på alt du trenger å vite om hvordan du skal vaske håret.

Er du en av dem som vasker håret to ganger i måneden? Eller så ofte som annenhver dag? Spørsmålet om hvor ofte det egentlig er hensiktsmessig å vaske håret, har vært på tapeten i lang tid, og det virker ikke som om det finnes noe entydig svar. Noen hevder at det er best for håret å vaske det sjelden, mens andre mener at det ikke spiller så stor rolle. Så hva er det egentlig som gjelder? KICKS bestemte seg for å undersøke saken nærmere. Vi tok rede på hvor ofte, og på hvilken måte, du skal vaske håret for å få en sunn manke!

Hvordan fungerer sjampo?

Før vi svarer på spørsmålet om hvor ofte du bør vaske håret, er det viktig å vite hvilket produkt som det faktisk er best egnet til å vaske håret med. Svaret er kanskje ikke veldig overraskende: Nemlig sjampo. Sjampo har som hovedoppgave å rengjøre hodebunnen, men også lengdene fra olje, smuss og andre urenheter. Sjampo åpner hårstråets beskyttende skjellag, slik at hårstrået kan rengjøres i dybden.

Hvor ofte skal du vaske håret?

Svaret på det store spørsmålet er ikke så enkelt som det kan virke – hvor ofte du skal vaske håret avhenger ganske enkelt av hvilken type hår du har og hva håret trenger er. I tillegg er det svært individuelt hvor raskt håret blir fett. Likevel finnes det noen veiledende råd. Hvis du har tykke hårstrå, kan du vaske håret sjeldnere. En til to ganger i uken er nok, avhengig av hvor mye stylingprodukter du bruker og hvor raskt håret ditt blir skittent. For deg som har tynt hår, er det imidlertid bedre å vaske håret litt oftere, ca. 3-4 ganger i uken. Dette er fordi tynne hårstrå lettere suger til seg oljen som hodebunnen produserer, det fører til at håret blir raskere fett.

Slik vasker du håret: 4 trinn til skinnende hår

Når du vet hvor ofte du skal vaske håret, er det på tide å rengjøre det! Men hvordan skal du vaske det for best mulig effekt? Vi guider deg trinn for trinn.

1. Skyll gjennom med vann

Før du begynner å påføre produkter, må du sørge for at håret er gjennomvått. Skyll derfor håret grundig – hvert enkelt hårstrå skal være vått.

2. Påfør sjampo

Nå er håret klart for sjampo! Påfør en passende mengde i håndflaten, og begynn å massere inn produktet i håret ditt. I neste trinn forteller vi deg hvordan du rengjør håret i dybden.

3. Jobb inn sjampoen

For å sikre at alle hårsstråene blir nøye rengjort, skal du jobbe inn sjampoen med sirkulære bevegelser, start ved tinningene og beveg deg ned mot nakken. Det er spesielt viktig å rengjøre nakken, fordi mange bruker skjerf eller jakke med krage.

4. Skyll ut og avslutt med balsam

Når hele håret er rengjort, skyller du ut sjampoen med vann. Avslutt med en fuktighetsgivende balsam.

Bør jeg vaske håret oftere hvis jeg trener?

Et annet problem som kommer opp når det gjelder rengjøring av hårmanken, er hva du skal tenke på når du trener. Kanskje du har hoppet over treningen fordi du har dusjet dagen før, eller så planlegger du dusjingen i forhold til treningsplanen din. Men siden svette for det meste består av salt, gjør den ikke nødvendigvis håret mer fett – derfor trenger du faktisk ikke å vaske håret oftere hvis du trener regelmessig. For å redusere følelsen av skittent hår når du har svettet på tredemøllen, kan du spraye tørrsjampo i håret før treningsøkten og bruke et hårbånd.

Les mer

Hårtrend 2017: Bølger i vinter

Slik gjør du
Gode nyheter for alle morgentrette! Bølget hår med et hint av sovesveis er den hotteste hårtrenden akkurat nå. Her er tipsene som hjelper deg å få til den perfekte, avslappede finishen.

Hårstyling med riktige produkter

Eksperttips
Innimellom kan det være vanskelig å vite hvilket av alle hårstylingprodukter som passer best – matt eller glansfullt, vått eller tørt. Det finnes mange produkter for å style håret, avhengig av hvilken hårtype du har, og hvilken look du er ute etter. Vi guider deg blant hårstylingproduktene.

Slik fikser du en fin sommerfrisyre 2018

Slik gjør du
KICKS Beauty ekspert Mikaela och Cassandra viser hvordan man gjør en fin sommeroppsetning steg for steg. En perfekt flette til sommerfesten.

Din nye hårbuddy: Budgie!

Eksperttips
Budgie er et nytt varemerke med styling- og hårpleieprodukter som du finner eksklusivt hos KICKS. Navnet og den gule signaturfargen er hentet fra den sosiale undulaten – som har en unik stil og personlighet akkurat som deg

Tørrsjampo fra Budgie

Trend
Tørrsjampo er et av de mest populære hårproduktene i dag. Tørrsjampo kan gi deg en nyvasket følelse mellom hårvaskene, men også gi frisyren volum og tekstur. I Budgies sortiment er det fire tørrsjampoer, tilpasset ulike hårtyper og avhengig av hvilket resultat man ønsker. Her går vi gjennom de ulike variantene!

Hvordan bruke KICKS Beauty Loop Tool

Slik gjør du
Loop Tool er det perfekte redskapet for å lage ulike håproppsettinger. Den passer både til kort og langt hår.

Hvordan bruke KICKS Beauty Large Hair Pin

Slik gjør du
Stilren hårnål i en større modell som holder håret på plass. Kan brukes til mange ulike håroppsettinger.

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2021Kundeservice 955 10 331