Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

SISTE SJANSE: 20% på øyemakeup!

Slik rengjør du hårbørsten med 4 enkle trinn

Slik gjør du
Hårbørsten din samler på seg alt fra olje til smuss og støv. Ikke så rart med tanke på at den brukes nesten hver dag. Derfor er det viktig å vaske den regelmessig. Vi forteller deg hvordan du gjør det!

Noen ganger ligger den løst i håndvesken eller på bunnen av en skuff på badet. Uansett hvor hårbørsten din er akkurat nå, er det stor sjanse for at det har samlet seg smuss og støv fra omgivelsene på den. Samtidig samler det seg rester av hårprodukter, og olje fra hodebunnen, på hårbørstens tagger når vi børster håret. For at både håret og hårbørsten din skal ha det bra, må du rengjøre den regelmessig. Vi forteller deg hvordan du gjør det, og hvor ofte du bør rengjøre den for at den skal holde så lenge som mulig!

Hvilke produkter skal du bruke til å vaske hårbørsten?

Du trenger ikke å bruke noen spesielle rengjøringsprodukter når du rengjør hårbørsten, det holder å vaske den med vanlig sjampo. For å øke effekten av rengjøringen, kan du tilsette en spiseskje natron - , det fjerner ekstra olje fra hårbørsten.

Slik rengjør du hårbørsten: 4 trinn

1. Fjern gammelt hår

Før du begynner å rengjøre hårbørsten, må du fjerne alt gammel hår som sitter fast på børstehodet. Det gjør du best med en kam. Dra forsiktig opp håret fra børstehodet ved hjelp av kammen, og kast det i søppelet.

2. Bad hårbørsten i vann

Fyll vasken (eller en bolle) med varmt vann, og hell i en spiseskje sjampo. Tilsett en spiseskje natron hvis du vil. Senk hårbørsten ned i vannet (sørg for at hele børsten er dekket av vann), og la den ligge der i ca. 30 minutter.

3. Skrubb med fingrene

Når du har latt børsten ligge i vannet, er det på tide å skrubbe den. Tilsett noen ekstra dråper sjampo, og bruk deretter fingrene til å rengjøre børsten. Dra fingrene gjennom børstehodet og vask deretter av overflødig sjampo med lunkent vann. Du kan også bruke en spesiell rengjøringsbørste hvis du har en for hånden.

4. La børsten tørke

Før børsten er klar til bruk igjen, lar du den lufttørke på et håndkle. Det kan ta litt tid før den har tørket helt, la den gjerne hvile på håndkleet i en dag før du børster håret med den igjen. Hvis du plasserer den med børstehårene ned, suges vannet opp av håndkleet og børsten tørker litt raskere.

Vask av hårbørste i tre

Hvis du har en hårbørste laget av tre, kan den bli ødelagt hvis du vasker den i vann. Du kan følge de samme trinnene som ovenfor, men i stedet for å senke hele børsten ned i vannet, lar du bare børstehodet bade i vannet.

Vask av hårbørste med svinebust

Hvis du har en hårbørsten med svinebust, gjelder samme rengjøringsprosedyre som for en hårbørste som har pigger i plast eller tre. Du kan derfor bruke guiden ovenfor til å rengjøre en børste med svinebust. Bruk en mild sjampo som ikke tørker ut børstehårene.

Hvor ofte bør du vaske hårbørsten?

Hvor mye smuss, olje og støv som legger seg på børstehodet avhenger delvis av hvor ofte du bruker den, men også hvor ofte du bruker stylingprodukter som hårspray og kremer i håret. Hvis du bruker hårbørsten mye, og samtidig styler håret regelmessig, anbefaler vi å vaske hårbørsten en gang i uken. Jo oftere du vasker børsten, jo lenger vil den holde. Men det finnes en grense. Hvis du oppdager at det fester seg så mye smuss på børstehårene at det er vanskelig å fjerne, er det på tide å kjøpe en ny.

Les mer

Hårtrend 2017: Bølger i vinter

Slik gjør du
Gode nyheter for alle morgentrette! Bølget hår med et hint av sovesveis er den hotteste hårtrenden akkurat nå. Her er tipsene som hjelper deg å få til den perfekte, avslappede finishen.

Hårstyling med riktige produkter

Eksperttips
Innimellom kan det være vanskelig å vite hvilket av alle hårstylingprodukter som passer best – matt eller glansfullt, vått eller tørt. Det finnes mange produkter for å style håret, avhengig av hvilken hårtype du har, og hvilken look du er ute etter. Vi guider deg blant hårstylingproduktene.

Slik fikser du en fin sommerfrisyre 2018

Slik gjør du
KICKS Beauty ekspert Mikaela och Cassandra viser hvordan man gjør en fin sommeroppsetning steg for steg. En perfekt flette til sommerfesten.

Din nye hårbuddy: Budgie!

Eksperttips
Budgie er et nytt varemerke med styling- og hårpleieprodukter som du finner eksklusivt hos KICKS. Navnet og den gule signaturfargen er hentet fra den sosiale undulaten – som har en unik stil og personlighet akkurat som deg

Tørrsjampo fra Budgie

Trend
Tørrsjampo er et av de mest populære hårproduktene i dag. Tørrsjampo kan gi deg en nyvasket følelse mellom hårvaskene, men også gi frisyren volum og tekstur. I Budgies sortiment er det fire tørrsjampoer, tilpasset ulike hårtyper og avhengig av hvilket resultat man ønsker. Her går vi gjennom de ulike variantene!

Hvordan bruke KICKS Beauty Loop Tool

Slik gjør du
Loop Tool er det perfekte redskapet for å lage ulike håproppsettinger. Den passer både til kort og langt hår.

Hvordan bruke KICKS Beauty Large Hair Pin

Slik gjør du
Stilren hårnål i en større modell som holder håret på plass. Kan brukes til mange ulike håroppsettinger.

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2021Kundeservice 955 10 331