Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

Christmas Calendar! Opptil 30-50% hver dag! Se alle lukene her!

Slik pleier du grått hår

Eksperttips
Det er på tide å slutte å maskere de grå hårstråene og i stedet omfavne den naturlige fargeforandringen som håret går gjennom når vi blir eldre. Eller farger du kanskje håret for å få en fin gråaktig nyanse? Se våre beste tips for å pleie grått hår her

I dag ser vi grått hår både på modeller og kjendiser – og det har blitt helt vanlig både i beauty- og moteverdenen. Og det er bra! Grått er både en fin og stilsikker hårfarge som fortjener å vises fram og ikke skjules. Noen kjente ansikter som har gitt velfortjent oppmerksomhet til det grå håret, og som bærer det med glans, er Meryl Streep, Diane Keaton og den svenske skuespilleren Lena Endre. En sølvgrå hårfarge har også vært populær de siste årene og vært å se på kjendiser som Kim Kardashian og Winnie Harlow. 

Men å ta vare på grått hår, enten det er farget eller naturlig, er en kunst i seg selv. Og for å pleie det på best mulig måte kreves kunnskap om hvordan grått hår skiller seg fra andre hårfarger. Håret blir grått fordi melanocytter, som produserer kroppens pigmenter, slutter å gi farge til hårstråene. Derfor får hårstrået en gråaktig, transparent eller hvitaktig farge. Samtidig forandrer håret struktur – det blir både tørrere, skjørere og mer kruset. Uansett om du vil ta vare på din naturlige grå hårfarge eller et hår som er farget grått, finnes det noen tips som er gode å ha med seg på veien. Her gir vi våre fem beste knep for å pleie grått hår – og få det til å se friskt og sunt ut.

1. Fargekorrigerende sølvsjampo

Grått hår blir lett misfarget – ytre faktorer som vann, vind og sol påvirker håret og gjør at det kan få en gul- eller grønnaktig nyanse. Den beste måten å tone ned misfarginger på er å bruke en fargekorrigerende sjampo. Mange tror at sølvsjampo bare er for blondt hår, men de fiolette pigmentene nøytraliserer gule nyanser, noe som gjør at den passer fint også for deg med grått hår.

Sølvsjampo

Shop her

2. Hårpleie med innebygd solfaktor

 Solen skader ikke bare huden vår – de sterke strålene bleker håret og gjør at grått hår kan få en gulaktig nyanse. Ved å velge hårpleieprodukter som inneholder solfaktor, kan du bevare (og samtidig beskytte) din grå hårfarge. Solfaktor finner du i produkter som sjampo, balsam og hårkurer – men du kan også finne det i beskyttende hårmousse, hårspray og hårmist. Se etter betegnelser som UVA-filter og UVB-filter på pakningen.

Hårpleie med UV-beskyttelse

3. Fargebeskyttende produkter

Uansett om du har en naturlig grå hårfarge eller farger håret regelmessig i en fin gråaktig nyanse, har det ekstra godt av å bli vasket og pleiet med fargebevarende produkter. Det finnes både sjampo, balsam og hårkurer som gir næring og fremhever hårfargens naturlige eller fargede glans. Et fargebevarende produkt gjør også at ditt fargede hår beholder sin gråaktige nyanse lenger. Du kan også oppnå samme resultat ved å bruke en fargebevarende hårkur hver uke eller måned. En fargekur, også kalt fargebombe, gir grått hår en ekstra dose farge mellom permanente farginger, og fungerer som en oppfriskning når du vil ha et kortvarig resultat.

Hårpleie

Shop her

4. Maks fuktighet

Når håret blir grått, endrer det struktur og blir tørrere og sprøere. Derfor er det viktig å myke opp de grå lengdene med fuktighetsgivende produkter. Sats på sjampo, balsam og hårkurer som tilfører rikelig med fuktighet. Du kan også motvirke tørrhet ved å behandle håret med myke oljer og serum – arganolje og hyaluronsyre er eksempler på to pleiende ingredienser å se etter blant ingrediensene.

Hårkur

Shop her

5. Hopp ikke over varmebeskyttelse

Regelmessig bruk av stylingverktøy kan skade håret fordi det blir utsatt for varme. Varme fører ikke bare til at hårtuppene brekker – det kan i enkelte tilfeller også føre til at grått hår får en gulaktig farge. Bruk derfor varmebeskyttelse når du bruker stylingverktøy som glattetang og krølltang. Varmebeskyttelsen lager en barriere mellom håret og verktøyet, slik at håret ikke skades. Husk også å ha lav temperatur når du styler håret, og sørg for at stylingverktøyene er så skånsomme som mulig.

Varmebeskyttelse

Shop her

Les mer

Hårtrend 2017: Bølger i vinter

Slik gjør du
Gode nyheter for alle morgentrette! Bølget hår med et hint av sovesveis er den hotteste hårtrenden akkurat nå. Her er tipsene som hjelper deg å få til den perfekte, avslappede finishen.

Hårstyling med riktige produkter

Eksperttips
Innimellom kan det være vanskelig å vite hvilket av alle hårstylingprodukter som passer best – matt eller glansfullt, vått eller tørt. Det finnes mange produkter for å style håret, avhengig av hvilken hårtype du har, og hvilken look du er ute etter. Vi guider deg blant hårstylingproduktene.

Slik fikser du en fin sommerfrisyre 2018

Slik gjør du
KICKS Beauty ekspert Mikaela och Cassandra viser hvordan man gjør en fin sommeroppsetning steg for steg. En perfekt flette til sommerfesten.

Din nye hårbuddy: Budgie!

Eksperttips
Budgie er et nytt varemerke med styling- og hårpleieprodukter som du finner eksklusivt hos KICKS. Navnet og den gule signaturfargen er hentet fra den sosiale undulaten – som har en unik stil og personlighet akkurat som deg

Tørrsjampo fra Budgie

Trend
Tørrsjampo er et av de mest populære hårproduktene i dag. Tørrsjampo kan gi deg en nyvasket følelse mellom hårvaskene, men også gi frisyren volum og tekstur. I Budgies sortiment er det fire tørrsjampoer, tilpasset ulike hårtyper og avhengig av hvilket resultat man ønsker. Her går vi gjennom de ulike variantene!

Hvordan bruke KICKS Beauty Loop Tool

Slik gjør du
Loop Tool er det perfekte redskapet for å lage ulike håproppsettinger. Den passer både til kort og langt hår.

Hvordan bruke KICKS Beauty Large Hair Pin

Slik gjør du
Stilren hårnål i en større modell som holder håret på plass. Kan brukes til mange ulike håroppsettinger.

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2021Kundeservice 955 10 331