Det virker som du bruker en gammel webleser. Det kan gjøre slik at alt på siden ikke fungerer eller ser ut som det skal.
  • Fri frakt over 99 kr
    Fri frakt over 99 kr
  • Poeng på alle kjøp
    Poeng på alle kjøp
  • Hjemlevering
    Hjemlevering

SISTE SJANSE: 20% på øyemakeup!

Fett hår på en dag? KICKS har løsningen!

Slik gjør du
Har du ventet en dag for lenge med å vaske håret, eller blir håret ditt fett allerede en dag etter at du har dusjet? KICKS går til bunns i årsaken til fett hår, og forteller deg hvordan du kan trene hodebunnen til å produsere mindre olje!

Hvorfor blir håret fett?

Før vi dykker ned i hva du kan gjøre for å løse problemet med fett hår, må vi gå til bunns i hva som fører til det fete håret. Og da må vi ta en titt på hodebunnens anatomi. Hver enkelt hårsekk har en kjertel som produserer talg. Denne talgen, som vi til daglig kaller olje, hjelper hodebunnen å bevare fuktigheten og holde seg sunn. Uten denne oljen ville håret tørke ut og hodebunnen flasse. Dessuten tilfører den massevis av næring til både hodebunnen og hårstråene. Etter noen dager uten hårvask blir håret til slutt fett på grunn av at olje bygges opp i hodebunnen.

3 årsaker til at håret blir veldig fort fett

Når man har ventet noen dager lenger enn vanlig med å vaske håret, er nok de fleste enige om at det kjennes fett og skittent. Men for noen kan håret bli fett allerede en dag etter hårvasken. I noen tilfeller kan håret føles fett nesten umiddelbart etter at man har dusjet. Her er noe av det som kan være årsaken til den fete hodebunnen din.

Hodebunnen din produserer mer talg enn andres

Alle hodebunner er unike – og det innebærer at ulike hodebunner produserer ulikt mye talg. Hvis talgkjertlene din produserer mye olje, betyr det at håret ditt kan bli fett raskere enn andres.

Du vasker håret for ofte

Hvis du har fett hår, kan det virke som en smart løsning å vaske håret ofte. Selv om det raskt gjør ditt fete hår skinnende igjen, kan det på sikt føre til at håret blir enda fetere. Når du stadig sjamponerer håret, signaliserer det nemlig til hodebunnen at den må produsere mer talg, det fører til at håret føles fett raskere.

Hårproduktene dine passer ikke til hårtypen din

Hvis du har fett hår, er det lurt å velge hårprodukter som passer for akkurat til din hårtype. Bruk milde og skånsomme produkter som ikke tørker ut hodebunnen, fordi det kan føre til at den blir både fet og kløende.

Slik trener du hodebunnen på å produsere mindre olje

Det finnes triks du kan bruke for å redusere den mengden olje hodebunnen produserer. En effektiv metode er å trene hodebunnen til å produsere mindre olje. Her forteller vi deg hvordan du gjør det.

Bruk dyprengjørende sjampo

Opplever du at håret føles skittent eller at rester av hårpleieprodukter fortsatt ligger på hårstråene selv om du har sjamponert etter alle kunstens regler? Da kan det være på tide å bytte til en sjampo som virkelig rengjør i dybden. En dyprengjørende sjampo

Reduser mengden balsam

Balsam gjør mye bra for håret. Den gir fuktighet til hårstråene og sørger for at håret holder seg mykt og sunt mellom frisørbesøkene. Men for mye av det gode kan føre til at håret blir fett raskere enn du forventer. Bruk bare balsam i lengder og tupper – unngå håret som ligger nær hodebunnen.

Bruk produkter som holder fuktighetsnivået på topp

Det kan høres paradoksalt ut å redusere balsamen og samtidig bruke hårprodukter som øker fuktighetsnivået. Men dyprengjøring uten tilføring av fuktighet etterpå kan føre til at hodebunnen produserer overflødig olje. Derfor bør du bruke hårprodukter som gir fuktighet uten å være for tykke i konsistensen.

Bruk tørrsjampo mellom hårvaskene

Siden overdreven vasking kan føre til at hodebunnen produserer mer olje enn nødvendig, kan det være lurt å vaske håret sjeldnere for å unngå fett hår. For å opprettholde den friske følelsen, kan du i stedet spraye tørrsjampo i hodebunnen.

Les mer

Hårtrend 2017: Bølger i vinter

Slik gjør du
Gode nyheter for alle morgentrette! Bølget hår med et hint av sovesveis er den hotteste hårtrenden akkurat nå. Her er tipsene som hjelper deg å få til den perfekte, avslappede finishen.

Hårstyling med riktige produkter

Eksperttips
Innimellom kan det være vanskelig å vite hvilket av alle hårstylingprodukter som passer best – matt eller glansfullt, vått eller tørt. Det finnes mange produkter for å style håret, avhengig av hvilken hårtype du har, og hvilken look du er ute etter. Vi guider deg blant hårstylingproduktene.

Slik fikser du en fin sommerfrisyre 2018

Slik gjør du
KICKS Beauty ekspert Mikaela och Cassandra viser hvordan man gjør en fin sommeroppsetning steg for steg. En perfekt flette til sommerfesten.

Din nye hårbuddy: Budgie!

Eksperttips
Budgie er et nytt varemerke med styling- og hårpleieprodukter som du finner eksklusivt hos KICKS. Navnet og den gule signaturfargen er hentet fra den sosiale undulaten – som har en unik stil og personlighet akkurat som deg

Tørrsjampo fra Budgie

Trend
Tørrsjampo er et av de mest populære hårproduktene i dag. Tørrsjampo kan gi deg en nyvasket følelse mellom hårvaskene, men også gi frisyren volum og tekstur. I Budgies sortiment er det fire tørrsjampoer, tilpasset ulike hårtyper og avhengig av hvilket resultat man ønsker. Her går vi gjennom de ulike variantene!

Hvordan bruke KICKS Beauty Loop Tool

Slik gjør du
Loop Tool er det perfekte redskapet for å lage ulike håproppsettinger. Den passer både til kort og langt hår.

Hvordan bruke KICKS Beauty Large Hair Pin

Slik gjør du
Stilren hårnål i en større modell som holder håret på plass. Kan brukes til mange ulike håroppsettinger.

KICKS Club: Poeng på alle kjøp

Du samler bonuspoeng på alle kjøp, både i butikk & online

Hjemleveranse til døren

Få din bestilling levert direkte hjem til døren

Ekspertrådgivning

Få ekspertråd av våre utdannede skjønnhetseksperter

KICKS nyhetsbrev

Regsistrer deg for vårt nyhetsbrev og få de siste tilbudene og nyhetene.

Fraktmåter
Bring & Helthjem
Betalingsmåter
Klarna, Vipps, Kort
KICKS er Nordens ledende kosmetikkjede med over 250 butikker i Norge, Sverige og Finland. Hos KICKS jobber over 237 makeupartister, 123 hudterapeuter og 734 skjønnhetseksperter for å hjelpe deg med å finne det beste innen makeup, duft, hudpleie og hårpleie.
Copyright © KICKS 2021Kundeservice 955 10 331